Legendarni as Bostona opleo po Jokiću: „Da li je on ikada odigrao neku veliku utakmicu?“

I pored brojnih hvalospeva na račun momka rođenog u Somboru, ima i skeptičnih.

Nikola Jokić igra košarku života.

Srpski as puni statističke kolone kao od šale, zaslužio je svoje mesto na ol-staru, a mnogi stručnjaci mu se dive zbog partija koje pruža nekadašnji košarkaš Mege.

Ne i svi, jedan od takvih jeste i nekadašnji košarkaš Bostona Pol Pirs koji ne smatra da bi Jokić trebalo da se nađe u izboru za MVP sezone.

„Kada na kraju utakmice pogledate statistiku Jokića, on ima 20 poena, 10 skokova, osam asistencija… Ali, kada pogledate druge košarkaše poput Janisa, Džordža, Harden, oni su neverovatni, ne radi se samo o statistici. Rade spektakularne stvari, na spektakularan način.“

„Nije samo atraktivnost. Čonsi (Bilaps) je rekao da njegova igra nije dovoljno ‘seksi’. Samo ovi drugi košarkaši (Harden, Janis, Džordž) pružaju sjajne partije. Da li možete da mi kažete Jokićevu jednu veliku, prepoznatljivu, utakmicu ove sezone? Harden je imao utakmicu protvi Golden Stejta, Janis protiv Lejkersa… Koju je veliku utakmicu Jokić imao ove sezone da biste rekli ‘ovaj momak mora da bude u top2 ili top3 za MVP’, pita se Pirs, zatim su odmah stizali i odgovori.

Portlandu je dao 40 poena, Šarlotu 39, Bruklinu 37, dok je po mnogima najbolju utakmicu odigrao protiv Finiksa kada je upisao 35 poena, po 11 skokova i asistencija uz 14-14 iz igre.

Možda ipak nije bilo dovoljno atraktivno…