Milojević OPREZAN: Prvenstvo još nije gotovo, Radnički ima fenomenalan tim, a Partizan je I DALJE u trci za TITULU!

Neće trener šampiona da se opušta, a neće ni da priča o potencijalnim rekordima unapred.

Crvena zvezda se sprema za proslavu 74. rođendana, a njen trener Vladan Milojević razmišlja o protivniku – ekipi Zemuna, koji nije pobedio u 12 takmičarskih utakmica, odnosno, još oktobra.

„Posle utakmice u Lučanima dolazi nam ekipa Zemuna, ekipa koja od početka ovog dela prvenstva nije ispraćena bodovno sa igrom koju ima. Jednostavno, treba obratiti pažnju, treba biti jako obazriv.

Jedna ekipica koja je dobra, njihova možda najveća snaga je Švaba Đurđević, iskusni trener i mogu da kažem da mi je drago što se vratio u srpski fudbal. Takvih treba što više. Mi smo upali u raspored sreda-nedelja. Igrali smo tešku utakmicu u Lučanima, nemamo mnogo vremena da se odmorimo, videćemo na koje igrače možemo da računamo.

Pozivam navijače da dođu u što većem broju, da proslavimo rođendan. Davanje prihoda u humanitarne svrhe je fenomenalan gest, klub je pokazao koliko razmišlja i o društveno-socijalnim stvarima. Očekujem dobru fudbalsku predstavu, nadam se da će nas vremenske prilike poslužiti da sve bude kako treba“, rekao je Milojević.

Milojevićeva generacija je izjednačila klupski rekord od 51 utakmice bez poraza, a sutra bi mogla i da ga popravi i uđe u istoriju, ali trener ne želi da razmišlja unapred o tome.

„Hajde da ne pričamo unapred, možemo o tome ako se desi sutra. Ova generacija nije opterećena bilo čime što se tiče toga. Pozitivno je da idemo iz utakmice u utakmicu, dajemo sve od sebe. Nekada je dobro i kad se ne odigra kako treba, fudbal se ne igrate sami, imate protivnika. Nisam neko ko priča unapred. Ako da Bog i to se opravda, možemo o tome da pričamo“, kaže trener.

Zvezda je ostala prva, ali je Radnički pobedom nad Partizanom u sredu stekao veliku prednost na drugom mestu u odnosu na treće i zadržao sedam bodova zaostatka u odnosu na lidera. Sve to su pozitivne stvari za srpski fudbal, ocenjuje Milojević.

„Radnički je fenomenalna ekipa, mislim da je pokazala kontinuitet, tabela pokazuje tako. Iskusna ekipa, dobro vođena, imaju mnogo dobrih stvari. To je dobro za srpski fudbal i grad Niš, sa ambicioznim predsednikom i Meraklijama, koji treba da ih podrže.

Partizan je i dalje u trci, bez obzira na sve. Ovo je sasvim druga forma, a tu je i Čukarički, igra sve bolje. Ulazimo u finiš, ciljnu ravninu. U ovom trenutku ne možemo da kažemo ništa podrobnije, čeka nas jako zanimljiva završnica prvenstva“, rekao je Milojević.

Prvi golman Borjan i dalje nije sasvim zdrav, ali je njegova zamena Zoran Popović odigrao sjajno u Lučanima i odbranio penal.

„Možda je i ovo potvrda našeg insistiranja da dovedemo Popa u naše redove. Smatram da imamo dva podjednako dobra golmana, koji spadaju među najbolje kod nas. Videćemo, mnogo je bolje, imamo jako zdravu atmosferu. Jako mi je drago zbog Popa. Kao trener mnogo sam srećan jer imamo dva fenomenalna golmana“, rekao je Milojević.

Zvezdin rođendan bio je 4. marta, ali će ga fudbalski klub proslaviti sutra. Utakmica počinje u 18 sati. Karte koštaju 100 dinara, prodaju se danas do 18 i sutra od 10 do početka utakmice, a sav prihod namenjen je humanitranim svrhama.