MEDALJE ZAGARANTOVANE: Sa njom NEMA problema oko ZLATA!

Dominacija će se nastaviti.
Najbolja spska atletičarka Ivana Španović, trostruka uzastopna dvoranska šampionka Evrope u skoku u dalj, izjavila je da je uverena da može i do četvrtog uzastopnog zlata i poručila da uopšte ne razmišlja o kraju karijere. Ivana je ispričala i kako je ispratila finale u muškoj konkurenciji, u kojem je mladi Strahinja Jovančević osvojio bronzu uz državni rekord.

Osvajnjem trećeg uzastopnog zlata u dvorani u Glazgovu, Ivana se izjednačila po broju uzastopnih najsjajnih odličja u nizu sa bivšom nemačkom skakačicom udalj Haike Dreksler, koja ukupno ima četiri titule.
Činjenica da ću na sledećem dvoranskom prvenstvu pojaviti kao braniliac tri zlatne medalje daje dozu motivacije i veličina toga je dovoljna da me pokrene u tom smeru. Ne vidim zašto bi bilo drugačije, naravno u nekoj najboljoj režiji – rekla je Španović novinarima na proslavi u Komtrejdu.

Prema njenim rečima, veličine uspeha biće svesna tek kada se bude povukla iz atletike.

– Ovo je moja 11 medalja, a mislim da ću svesna da postanem tek kad ovo sve prestane i kada se sklonim sa atletske staze, ali to je i potvrda da sam trenutno jedna od najboljih skakačica na svetu. Kada se finale završilo, mnogi bivši osvajaci medalja su prokomentarisali da je neverovatno da sam se posle povrede tako brzo vratila na nivo na koji su navikli. Samim tim sam još ponosinija na medalju- objasnila je Španoviceva.

Na pitanje da li razlišlja o „prelasku igrice“ i kraju karijere, Spanovićeva je istakla da joj to još uvek deluje daleko.

– Ne znam sa kojim takmičenjem se prelazi igrica, ali neka to bude kada budem osvojila svetsku titulu na otvorenom i zlato na Olimpijskim igrama. Onda bih već mogla da počnem da razmišljam o kraju karijeru. Skakaću sve dok sam zdrava i dok imam dovoljnu motivaciju da sa osmehom odem na trening i dok uživam, ali kraj mi je još uvek daleko – rekla je španović.

Ivana je ispričala i kako je ispratila finale u muškoj konkurenciji, u kojem je mladi Strahinja Jovančević osvojio bronzu uz državni rekord (8,03).

– Zbog svog finala nisam mogla da idem do hale da gledam Strahinju, gledala sam ga u sobi. Pošto je Goran i ceo tim bio sa njim, ja sam kao ludak sama u sobi vrištala i plakala. Bilo mi je puno srce, jer su se meni vratile emocije kada sam ja osvojila prvu medalju u Moskvi. Nisam razmišljala da li ta emocije mene troši, ali kao da mi je to trebalo te malo pozitivne enegrije pred moj nastup – objasnila je ona.

U periodu od oktobra ove godine pa do avgusta naredne, Ivanu Španović očekuju naporan period sa nekoliko važnih takmičenja. Očekuje je Svetsko prvenstvo u Dohi, Svetsko dvoransko prvenstvo u Kini, kao i Olimpijske igre u Tokiju, pa se nametnulo pitanje kako će izgledati pripreme tokom tog perioda.

– Naša sezona uvek izgleda isto. Imamo jedno veliko dvoransko prvenstvo i jedno veliko na otvorenom. Ovo godine je je malo drugačije jer nas jedno prvenstvo očekuje tek u oktobru. Sa Glazgovom smo stavili tačku na zimski deo sezone, malo ćemo modifikovati pripreme za Svetsko prvenstvo pošto je jako kasno, a na kraju te sezone treba da se nadovežu pripreme za narednu sezonu 2020. godine. Mislim da čemo u hodu rešavatii i birati takmičenja da se u Dohi pojavimo najspremniji – zaključila je Španović.