NOVI TIM: Gde odlazi Đorđević?!

Lokalni italijanski mediji kažu da je upravo to slučaj, a da je u igri i Aleksandar Džikić

Kako piše italijanski lokalni mediji Il Resto Del Carpino, a prenosi pianetabasket.com, Aleksandar Đorđević je favorit za klupu tamošnjeg kluba Virtusa iz Bolonje. Naravno, reč je o velikanu italijanske košarke koji je u istoriji osvojio dva puta Evroligu i 15 puta italijanski šampionat.

Naime, Virtus je blizu razlaza sa sadašnjim trenerom Stefanom Pinom Sakripantijem i rado bi na mestu trenera video selektora Srbije. Kako ističe Il Resto Del Carpino, pregovori bi mogli da se realizuju do kraja sezone, ali će se, naravno, čekati odobrenje Košarkaškog saveza Srbije. Pored Đorđevića, Virtus razmišlja i o Aleksandru Džikiću.

Đorđević i Virtus su pregovarali i prošlog leta, ali tada nije došlo do dogovora.

Podsetimo, na čelu sa selektorom Đorđevićem košarkaška reprezentacija Srbije igraće u Kini na Svetskom prvenstvu u košarci gde će braniti srebro osvojeno u Španiji 2014. godine. Orlovi su sa Đorđevićem takođe i aktuelni vicešampioni Olimpijskih igara, ali i Evrope.

Đorđević je u karijeri igrao za Fortitudo u Bolonji, a kao trener je već radio u Italiji kao trener Olimpije i Benetona. U trenerskoj karijeri je vodio i Panatinaikos i Bajern gde je imao poslednji klupski angažman. Nije tajna da selektor Đorđević ima jaku povezanost sa Italijom pa zato i ne čudi ovo pisanje vezano za veliki klub kakav je Virtus.

Videćemo da li će se sve ovo i obistiniti…

Virtus Bolonja je trenutno sedmi tim na tabeli košarkaške tabele najvišeg ranga u Italiji. Zato i ne čudi što se razmišlja o promeni trenera.