POVRATAK U VELIKOM STILU: Novak KREĆE u petak!

Poznat okvirni raspored mečeva najvećih favorita na mastersu u Majamiju.

Već je poznato kada će veliki favoriti debitovati na novom izdanju Majami opena, drugog mastersa sezone.

Naravno, nosioci su slobodni u prvom kolu, a takmičenje počinje sutra u popodnevnom časovima po „našem vremenu“. A pošto je Novak Đoković prvi nosilac i nalazi se u gornjem delu žrebu, treba ga očekivati na terenu u petak kada će zaigrati i aktuelni pobednik Indijan Velsa, Austrijanac Dominik Tim. Narednog dana, od nosilaca debitovaće između ostalih Rodžer Federer, uz Stena Vavrinku i Aleksandera Zvereva.

Što se tiče ostalih naših predstavnika, a ima ih čak četiri (bilo bi ih i pet da Laslo Đere nije odustao zbog povrede, te se več vratio u rodnu Sentu), situacija je sledeća: Janko Tipsarević igra sutra, kao i Dušan Lajović, dok će Filip Krajinović i Miomir Kecmanović takmičenje započeti u četvrtak pošto su izvučeni u donji deo žreba.

Protivnik Đokoviću u drugom kolu ovog prestižnog turnira koji se igra na otvorenom na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 9.035.428 dolara biće pobednik meča između Čeha Tomaša Berdiha i Austrijanca Bernarda Tomića, Tipsa će se suprotstaviti domaći takmičar Bredli Klan, Lajoviću kvalifikant, Kecmanović igra protiv iskusnog Letonca Ernestsa Gulbisa, a ukoliko Krajinović pobedi Francuza Pjera Ig Erbera ide na Rodžera Federera.