REAL SE OZBILJNO POJAČAVA: Srbin DOBIO konkurente!

Problem srpskom košarkašu pravi ugovor s Efesom…

Real Madrid se sprema za sledeću sezonu. I primarni posao Kraljevskog kluba je dovođenje plejmejkera. Ideja je da to ne bude neki plej koji će samo dopunjavati Serhija Ljulja i Fakunda Kampaca, već da to bude vrhunski plejmejker. I zato je Real rešio da puca visoko. Madridska Marka je potvrdila interesovanje Reala za Micića, kao i za Nanda de Koloa o čemu se već pisalo, ali je dodala dva nova imena. I to kakva – Serhija Rodrigeza i Kostasa Slukasa.

Postoji interesovanje Reala za svu četvoricu i operacije su otvorene. Svaka je kompleksna na svoj način. Radi se o igračima koji imaju veliku ulogu u svojim klubovima i sigurno neće biti uskraćeni za ponude i ostalih klubova na leto koje sledi.

Kako ističe Marka, Real je svestan da teško može da se nosi s ponudama koje mogu da stave na sto ruski i turski klubovi, ali da mogu da privuku igrače svojim imenom i rezultatom prethodnih godina, te atraktivnim stilom ekipe Pabla Lasa i dobrim životnim stilom grada Madrida. Mada, koliko je novca Real uložio, pitanje je baš da li se za taj tim može reći da zaostaje u smislu platežne moći…

Ističe se da od sve četvorice pomenutih igrača najmanje šanse ima Vasa Micić. Interesovanje Reala je potvrđeno na više strana, ali problem u celoj priči je što Efes ima opciju da unilateralno produži saradnju. Zato će Realu biti teško da „iščupa“ Micića, iako srpskom košarkašu ugovor ističe na leto. Marka ističe da je Micić jedan od glavnih igrača Efesa i da je zaslužan za odlične rezultate tog kluba ove sezone u Evroligi.

A trojica protivkandidata su sam krem pozicije “jedan” u evropskoj košarci.

Marka piše da je Rodrigez san Reala. Otišao je iz kluba 2016. godine, potpisao za Filadelfiju, a posle godine dana u NBA ligi vratio se u Evropu i potpisao za CSKA. U tom momentu je Real već bio zatvorio svoj roster. Rodrigezu ugovor sa CSKA ističe 30. juna, ali postoji opcija da ga produži bilo on, bilo klub. Generalno ne bi bio previše skupa investicija za Real kada bi prešao narednog leta.

Slična je priča sa Kostasom Slukasom. Kao i El Ćaćo, i kod njega ima opcija u ugovoru za produžetak saradnje s Fenerbahčeom. Poslednjih godina se pokazao kao jedan od najboljih plejmejkera u Evropi na obe strane terena: odličan u odbrani, diktira ritam igre, a zna da pogodi kada se lomi rezultat. Naravno da će Fener dati sve od sebe da ga zadrži.

O interesovanju De Koloa se već pisalo, a i on na leto ostaje bez ugovora…

Dakle, Real će temelje za sledeću sezonu postaviti na vrhunskom organizatoru igre, samo još da vidimo koga će uspeti da dovede.