ŠPANAC PROTIV SVETSKOG PRVENSTVA: Biće TEŠKO to promeniti!

Legendarni Katalonac, sada jedan od promotеra Svetskog kupa u Kataru 2022, smatra da bi takvo takmičenje bilo preglomazno..

Prvi čovek Fife Đani Infantino juče je obnarodovao da svetska kuća fudbala planira da na Svetskom prvenstvu učestvuje čak 48 nacija! Naravno, vest uglavnom nije primljena sa odobravanjem, a jedan od onih koji smatraju da je tako nešto nepotrebno je i Ćavi Fernandez.

Legenda Barselone ima 39 godina, nastupa za klub Al Saad iz Dohe, ali je uključen i u organizaciju, tačnije promociju SP koje se održava za tri godine u Kataru.

„Katar radi na ugošćavanju 32 ekipe i sada će biti teško da se to promeni“ smatra Katalonac, „Mislim da je više nego dovoljan broj timova, bolje je i za igrače i za gledaoce. Prvenstvo sa 48 ekipa ne bi bilo dobro po mom mišljenju, pošto bi bilo predugo“

Ukoliko FIFA pak odluči da poveća broj učesnika, to bi moglo da dovede organizaciju u Kataru pod veliki pritisak, te se čak unapred razmišlja da ugošćavanje pojedinih grupa preuzmu neke od susednih arapskih država. A to je opet priča za sebe pošto je svojeglavi Katar pod sankcijama upravo tih suseda koje traju već dve godine. U suštini – misija nemoguće.

Konačna odluka o ovoj temi biće doneta u junu kada se održava kongres FIFA u Parizu gde se ujedno očekuje da Đani Infantino dobije novi mandat na čelu organizacije.