PROVOCIRA ZVEZDU: Bivši IGRAČ Partizana bocnuo crveno-bele?

Često je kritikovao, danas nudi rešenje…

Posle ostavki trenera Zorana Mirkovića i sportskog direktora Ivice Ilieva, uz čak 21 bod zaostatka za Crvenom zvezdom i 14 za Radničkim iz Niša, mnogi navijači Partizana pitaju se šta i kako dalje do kraja ove sezone.

Ključne odluke uprave kluba očekuju se u toku sutrašnjeg dana, ali problem je za crno-bele što ih već u sredu u Kruševcu očekuje meč četvrtfinala Kupa Srbije, meč koji se “mora“ dobiti ukoliko crno-beli ne žele da ova sezona postane ne samo veoma loša, nego i katastrofalna.

U iščekivanju novih kadrovskih rešenja u Humskoj, oglasio se nekadašnji fudbaler Partizana Milivoje Ćirković, strelac onog legendarnog gola iz penala kojim su crno-beli izborili svoje prvo učešće u Ligu šampiona, 2003. godine.

U proteklom periodu umeo je oštro da kritikuje aktuenu upravu, ali sada, svestan težine situacije, predlaže rešenje kojim bi Partizan uspeo da prebrodi veliku krizu u kojoj se nalazi. Takođe, smatra da crno-beli u ovom trenutku ne mogu i ne treba da “kopiraju“ Zvezdin aktuelni način rada.

“U obe te ekipe Partizana koje su igrale u LŠ bilo je po šest ili sedam igrača koji su potekli u našoj omladinskoj školi.

Moramo dati šansu našoj deci.

Više volim da vidim naših pet igrača od 18-19 godina, nego da vidim jednu evropsku zvezdu u timu. Samo to će nam pomoći da se izborimo s problemima i opstanemo, jer mi ne možemo k’o Zvezda.

Oni su u ‘no limit’ situaciji. Dovode koga hoće i koliko hoće, a mi znamo da je naš spas samo u proizvodnji novih asova. Da li će nas to odvesti na drugo, treće ili četvrto mesto, nije mnogo ni bitno kad već nismo prvi“, istakao je Ćirković u izjavi za “Kurir“.

Kada je u pitanju njegov odnos prema upravi Partizana, Ćirković naglašava da je njemu klub na prvom mestu.

“Bio sam svojevremeno za Nenada Bjekovića, jer me je on doveo u Partizan i afirmisao kao igrača, što ne znači da sam protiv aktuelne uprave. Ja sam samo za Partizan i ne bih voleo da se na kraju slome kola na treneru, igračima ili sportskom direktoru, već neka račun polože i oni koji stoje iznad njih“, poručio je Ćirković.