ŠAMPIONSKA BRUKA: Težak poraz Golden State-a, Kazins u centru pažnje!

Težak poraz Voriorsa obeležio veče u NBA ligi…

Iako uz oscilacije, i nakon što su dozvolili da se velika prednost istopi, Hjuston je slavio preko granice.

Vodeći strelac lige Harden je ubacio 19 od 35 poena u poslednjoj četvrtini, Džerald Grin odigrao sjajno u odlučujućim trenucima, ovo je šesta pobeda u nizu za Roketse i to na jednom od najtežih gostovanja.

Harden je prešao granicu od 18 000 poena, u 39 mečeva u seriji je dao 28 i više poena. Ipak i dalje je daleko od Vilta Čembrlena koji je to uradio 71 meč u nizu.

Nebitno, Harden zaista davanje koševa čini lakim, mada je i odbrana odradila svoje, Toronto obično gubi kada ne postigne 100 poena.

Majls Tarner je zatvorio reket sa sedam blokada, Indijana je savladala rasterećene Bulse. Bogdanović hje ubacio 27 poena, on i Daren Kolison su odigrali odlične role u poslednjoj četvrtini i prelomili meč. Konačno pravi Pejsersi u odbrani, učiniće sve da sačuvaju treće mesto na Istoku.

Filadelfija je savladala Orlando i smanjila šanse Vučevića i komanije da se domognu plej ofa. Crnogorac nije ubedljiv kao u prošlim mečevima, mada je dabl-dabl kod njega siguran, 12 poena i isto toliko skokova. Domaći bez Embida, Haris je ubacio 21 poen, Redik sipao, šest trojki, 26 poena, Simons uz 16 koševa, imao 13 skokova i 8 asistencija. Siksersi su se pribojavali ovog meča, razlog je što Medžik bolje igra protiv jačih timova, spustili su se u finišu na -2, ali promašili pet sledećih šuteva i izgubili meč.

Rasel Vestbruk je ubacio 38 poena, vratio se Pol Džordž sa 25 poena, ali loš niz se nastavlja. Na drugoj strani Tauns 41 poen, bez efekta, Minesota ponovo neće u plej of, ali za Tander su specijalisti. Tukli su ih ove sezone tri puta, u poslednje dve godine imaju skor 6:1 protiv Tandera.

Portland je neočekivano izgubio u Memfisu, nisu našli rešenje za Konlija koji je brojao do 40. Lilard je dao 24 poena, MekKolum 27, Nurkić uz 6 poena, imao 10 skokova i 9 asistencija, 2 blokade, međutim njegov tim je stao posle tri četvrtine.

U poslednjem periodu Konli je ubacio 19 poena, 6 od 7 šuteva, i na kraju stigao do rekorda karijere.

Zanimljivo posle ovog poraza čak tri tima Portland, Oklahoma i Hjuston su na deobi trećeg mesta, skor 39-25.

Bruka šampiona, kod kuće su poraženi od Bostona sa 33 razlike. Bilo je frke, u centru pogađate, DeKazins, još nekoliko igrača Bostona bilo je u čitavoj priči, na kraju je centar domaćih morao u svlačionicu. Nije bilo Kleja Tompsona, Kari je dao 23 poena Durant 18, u prvom poluvremenu je sve rešeno šampion kao razbijena vojska, gubili su sa 73:48. Bostonu je ovo zaista boca za disanje, izgubili su pet od šest mečeva nakon Ol-Star pauze. Gordon Hejvord je sa 30 poena izrešetao Voriorse, Kajri je ubacio 19, uz 11 asistencija, Tejtum je dodao 16, ovo je možda najava boljeg finiša „Kelta“.

Golden Stejt – Boston 95:128
Mefis – Portland 120:111
Toronto – Hjuston 97:105
Minesota – Oklahoma 131:120
Filadelfija – Orlando 114:106
Indijana – Čikago 105:96