ŠTETA POSLE DERBIJA: Partizan plaća hiljade evra zbog DIVLJANJA „grobara“

Na jugu iščupana 1.781 stolica. Svaka od njih košta 10 evra, bez PDV-a. Zvezda ovaj ceh naplaćuje od komšija

Šteta koju su navijači Partizana napravili na stadionu Crvene zvezde tokom 159. večitog derbija procenjena je na 18.000 evra, a račun je sa „Marakane“ već ispostavljen čelnicima u Humskoj.

Kako su za „Alo!“ poručili iz Ljutice Bogdana 1a, utvrđeno je da je u tri sektora u kojima su bile smeštene tri frakcije „grobara“ (južna tribina i kavezi na istoku i zapadu) polomljena 1.781 stolica. Na osnovu kalkulacije da jedno sedište košta 10 evra (bez PDV-a), računica je da će divljanje „grobara“ crno-bele koštati preko 18.000 evra.

Uz procenu štete koju su crveno-beli isporučili komšijama, u kovertu je spakovan i policijski izveštaj, što predstavlja uobičajenu proceduru u ovakvim slučajevima.

Domaćin 159. večitog derbija izneo je i zapažanja da su u demoliranju „Marakane“ učestvovale čak i pristalice Partizana koje su bile smeštene na istočnoj strani našeg najvećeg stadiona, mestu na kojem se uglavnom ne nalaze huliganski nastrojeni navijači.
Inače, na stadionu Crvene zvezde su nedavno postavljene nove stolice zbog nastupa u Ligi Evrope prošle godine i Lige šampiona minule sezone. Zbog nemilih scena koje su ponovo viđene na derbiju, Zvezda će morati vrlo brzo da sanira štetu iz svoje kase, ali u klubu očekuju da će crno-beli na kraju ipak podmiriti dug napravljen u poslednjim incidentima.