SJAJNA PRIČA: Od Nba preko Kik-boksa do PLANTAŽE jabuka!

Otvorio je dušu pred TV kamerama, izneo je brojne zanimljive, pa i šokantne detalje.

Nekadašnji srpski košarkaš i svojevremeno naša velika nada u NBA ligi, Darko Miličić, govorio je potpuno otvoreno sinoć u emisiji “Goli život“ na Happy TV o svom životu u Americi i razlozima zbog kojih nije uspeo da ostvari karijeru kakva se od njega očekivala.

Neverovatne stvari i sa terena, ali i još viša van njega, otkrio je u tom razgovoru, a ovde ćemo izdvojiti samo deo njegove ispovest koja je privukla veliku pažnju javnosti.

Potvrdio je da u život u Americi nije prijao, bez obzira na sjajne finansijske uslove koje je imao deset godina boravka u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

S tim u vezi ispričao je zanimljiv detalj kada je došao u Ameriku i kada je menadžer pokušao da ga impresionira večerom u kineskom restoranu koja je bila rezervisana mesecima unazad.

Miličićeva reakcija bila je šokantna i za menadžera i za njegovu ženu. Nije pomogla ni slavna Maraja Keri…

“Odvedu me u kineski restoran gde se čeka pola godine da bi se dobila mesta i gde večera košta deset hiljada dolara.

Pitam gde je hleb, kažu mi: Darko ne služi se ovde hleb. Sedi svetska zvezda pored tebe, čoveče, Maraja Keri.

Ma kakva Maraja, daj hleba gladan sam kao pas. Bolje da sam jeo one burgere nego te splačine“, slikovito objašnjava Miličić.

Vremenom se ipak navikao na noćni žvot u Americi, pa je povremeno na treninge dolazio u nedopustivom stanju za jednog NBA igrača.

“Dođem ja na trening direktno iz grada, priđe mi Igor Kokoškov i kaže: „Ne prilazi Leri Braunu, osećaš se na alkohol na kilometar“, otkriva Miličić.

Ipak, ni to nije pomoglo da prihvati tamošnji način života, pa je i kada dođe kuči imao svoje “žute minute“.

“U totalnom rastrojstvu, da bih se ispraznio, pesnicama porazbijam zidove. Imao sam majstora koji je bio na ‘stend baju’, koji, kada ga pozovem, samo pita: „Kolika je šteta ovaj put?“, ističe Miličić.

A kako se odnosio prema novcu zarađenom u Americi, svedoči i primer kada je otišao kod prijatelja na jezero Mičigen, gde mu se veoma dopao ambijent, pa je odlučio da kupi neki svoj brod, ali na kraju se odlučio na jahtu od 700.000 dolara. Kako kaže, provozao ju je pet puta, a onda se nasukao “u neki plićak“ i ubrzo je prodao za 300.000 dolara manju sumu od one koju je platio prilikom kupovine.

A kada je kupovina u pitanju, Miličić nije žalio novca, kada je kupovao automobil, nije kupovao samo jedan, nego četiri-pet, kada kupuje skuter, ne kupuje jedan njego četiri pet, kako kaže da bi i njegovi prijatelji mogli da se provozaju zajedno sa njim…

Posle košarkaške karijere i kratkog izleta u kik-boks, Miličić je odlučio da uloži u voćarstvo, ima svoju plantažu jabuka u blizini Novog Sada, izvozi za Rusiju i tu je, bar za sada, našao sebe.

U poređenju sa njim, Miličić smata da većina NBA igrača kada završe karijeru ne znaju šta će sa sobom, jer su posle godina ili decenija nastupa u NBA ligi, gde im je sve obezbeđeno i organizovano do savršenstva, postali razmaženi, pa čak i nesposobni za neki normalan život kada dođe vreme da sami sebi organizuju putovanja, plaćaju račune, ili investiraju novac u neke poslove, pa nisu retki slučajevi ni da bankrotiraju…

Kompletnu emisiju, i o čemu je još pričao Darko Miličić, možete pogledati OVDE