ŠOK: On je ODUSTAO od IGRANJA na Mundijalu!

Nije zauvek zatvorio vrata nacionalnog tima.
Francuska će na predstojećem Mundobasketu u Kini biti u krugu favorita za medalje, međutim tamo neće biti jednog od aduta selektora Kolea minulih godina, Žofrija Lovernja.

Centar Fenerbahčea je obavestio navijače putem tvitera, a selektora verovatno na drugi način pre toga, da neće biti deo reprezentacije u Kini gde Francuze u prvom krugu čekaju Dominikana, Nemačka i Jordan.

Bivši košarkaš Partizana bio je deo tima koji je osvojio zlato na Evropskom prvenstvu 2015, bronzu na svetskom i bio učesnik olimpijskih igara, ali za ovo leto ima druge planove od igranja za nacionalni tim.

– Posle pet uzastopnih leta koje sam proveo sa Francuskom, uz osvojene medalje na najvećim šampionatima, ove godine ne želim da budem deo ekipe iz razloga lične prirode koje neću sada iznositi. Nadam se da ću imati razumevanja svih onih koji su napravili istu odluku prethodnih godina i da ću održati dobre odnose sa onima sa kojima sam delio najlepše trenutke u reprezentaciji poslednjih nekoliko godina, a koje su bile najlepše za francusku košarku – napisao je Lovernj.

POZNATI TERMINI: Zna se raspored Srbije na Mundobasketu (FOTO)

Francuski košarakaš se zimus iz San Antonija preselio u Fenerbahče.