SRAMOTA: Britanci se SVETE Novaku na OVAJ način?!

Kris Kermod napušta funkciju predsednika ATP-a,
Kris Kermod će napustiti funkciju predsednika ATP-a, u momentima kada je tenisu potreban vođa, ističe novinar uglednog „Gardijana“, Kevin Mičel.

Nakon što je Novak Đoković uspeo da realizuje ideju, da se pomenuti gospodin skloni sa vrha organizacije, iako su Rodžer Federer i Rafael Nadal bili za to da mu se produži mandat, zbog čega se u tekstu pomenutog britanskog lista pominje da je najbolji na svetu napravio „besmisleni udar u i tenis ostavio u opasnoj poziciji“.

U poslednje vreme se spekulisalo o nezadovoljstvu velikog broja tenisera, a naglašavalo se da je inicijator promena Novak Đoković, predsednik Unije tenisera.

Izgubio je i on, ali i tenis… Đoković, koji je u karijeri zaradio 128.804.799 dolara, probao je da vodi turnir u Srbiji koji je spektakularno propao 2013. godine, ušao je u raspravu sa Kermodeom kome su trebala četiri glasa kako bi opstao na poziciji na kojoj je bio, ali je izgubio – između ostalog navodi u tekstu Mičel i tvrdi da Novak zaobilazi pravi odgovor na pitanje o Kermodeu

– Ironija je da je novak tražio transparentnost od Kermoda o pregovorima i podeli prihoda, ali kada je upitan da li je lično želeo da se Kermod ukloni i zašto, zaobilazio je temu u neugodnoj razmeni sa novinarima, tvrdeći da je sve „poverljivo“ – nastavio je kolumnista „Gardijana“.