SRBIN VODIO DO POBEDE: NBA u ČUDNOM terminu i ČUDNOM meču!

Dramatičan meč.
Košarkaši Sakramenta pobedili su u neizvesnom meču Njujork 102:94 (30:23, 16:25, 22:32, 26:22), na gostovanju u „Medisonu“.

Meč je protekao u znaku De Arena Foksa, koji je bio najbolji pojedinac u pobedničkom timu sa 30 poena. Značajan doprinos „dabl-dabl“ učinkom dao je i srpski reprezentativac Nemanja Bjelica sa 13 koševa i 10 uhvaćenih lopti, dok je Bogdan Bogdanović za 30 minuta u igri postigao 9 poena, uz četiri skoka i tri asistencije.

Sa druge strane, Bjelica je na parketu „Velike Jabuke“ proveo 29 minuta i zabeležio po dve asistencije, ukradene lopte i blokade. Niksi su vrlo brzo stigli do prednosti u prvoj četvrtini, poveli su sa 24:9, ali je tada na scenu stupio Nemanja Bjelica koji je odlično igrao i držao Sakramento u igri.

Bogdan Bogdanović se razigrao tek u trećem periodu, da bi u poslednjoj četvrtini imao nekoliko loših šuteva, što je vratilo Njujork u igru, pa se nekadašnji as Partizana i Fenerbahčea preselio tada na klupu.

U domaćem sastavu, najefikasniji je bio Denis Smit sa 18 poena, De Andre Džordan je postigao 14 koševa, a po 10 Alonzo Trir i Tomas Lens.

Sakramento je stigao do 33. pobede u sezoni i do skora koji je viši od 50%, što im daje velike šanse da se domognu plej-ofa.