STARTNIH 11: Već se SVE zna?!

Ima li selektor težak izbor pored tolikog broja pozvanih igrača?

Gotovo svaki spisak selektora reprezentacije Srbije Mladena Krstajića izaziva brojne reakcije, a iznenađenja nisu izostala ni ovog puta.

Na primer, iako ima odličnu sezonu u berlinskoj Herti, Marko Grujić nije pozvan u naš nacionalni tim za prijateljsku utakmicu protiv Nemačke (20. marta) i kvalifikacionu protiv Portugala, pet dana kasnije. Neprijatno je iznenađen i golman Vladimir Stojković koji je očekivao poziv posle pauze u Ligi nacija…

Bilo kako bilo, Krstajić je odabrao ukupno 27 igrača, među kojima su i trojica golmana, pa će ipak imati veliki izbor igrača od kojih bi trebalo da sastavi idealnih 11.

Naravno, nestrpljivi smo da sačekamo tu njegovu odluku, pa je prilika da napravimo nekakvu prognozu startne postave koja će izaći na megdan najpre Nemcima, a onda i Portugalcima.

Posle Stojkovićevog izostavljanja, selektor je potvrdio da je u ovom trenutku Marko Dmitrović srpski “broj 1“, pa na golu ne bi trebalo da bude nikakve dileme.

U poslednjoj liniji odbrane Krstajić će imati veliki broj različitih opcija, ali najveće izglede za startnu postavu ima onaj kvartet koji je i u Ligi nacija najčešće nastupao zajedno, dakle Rukavina, Milenković, Veljković i Kolarov.

Eventualno iznenađenje bi moglo da se očekuje na poziciji desnog beka, gde bi umesto veterana Rukavine mogao da se nametne Nemanja R Miletić iz Partizana.

Kada je u pitanju vezni red, problemi sa povredama pojedinih igrača mogli bi da dovedu do određenih promena, ali ako sve bude u redu sledeće nedelje, onda bi startna petorka u vezi mogla da izgleda ovako: Matić i Maksimović kao defanzivni vezni plus Tadić, Sergej Milinković-Savić i Filip Kostić.

Ostaje još samo jedno mesto u špicu, za koje konkurišu Mitrović, Jović i Prijović, a s obzirom na ono što smo do sada gledali u našem nacionalnom timu, Aleksandar Mitrović je i dalje u prednosti, iako u poslednje vreme sve ređe trese mreže u dresu Fulama.

Naravno, svi bismo voleli da vidimo i neku ofanzivniju formaciju, možda napadački tandem Mitrović-Jović, ili Mitrović-Prijović koji se pokazao kao delotvoran u pojedinim retkim prilikama, ali s obzirom na imena protivnika, male su šanse da se Krstajić ovoga puta odluči od starta za takvu opciju.

Prema tome, najrealnija opcija je:

Dmitrović
Rukavina (Miletić), Milenković, Veljković, Kolarov
Matić, Maksimović
Tadić, Milinković-Savić, Kostić
Mitrović.

Na kraju, pogledajte kompletan spisak, pa predložite još neko ime koje zaslužuje mesto u startnih 11.

Golmani: Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Makabi), Nikola Vasiljević (Radnik).

Odbrana: Antonio Rukavina (Astana), Nemanja R. Miletić (Partizan), Uroš Spajić (Krasnodar), Nikola Milenković (Fiorentina), Stefan Mitrović (Strazbur), Miloš Veljković (Verder), Aleksandar Kolarov (Roma), Miroslav Bogosavac (Čukarički).

Vezni red: Nemanja Matić (Mančester Junajted), Ljubomir Fejsa (Benfika), Nemanja Maksimović (Hetafe), Saša Lukić (Torino), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Branko Jovičić (Crvena zvezda), Dušan Tadić (Ajaks), Filip Kostić (Ajntraht), Adem Ljajić (Bešiktaš), Andrija Živković (Benfika), Nemanja Radonjić (Marselj), Darko Lazović (Ðenova), Mijat Gaćinović (Ajntraht).

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Luka Jović (Ajntraht), Aleksandar Prijović (Al Itihad).