TRIPL UČINAK: Tadić je DEFINITIVNO najbolji TRENUTNO!

Nema šta, nismo skoro imali boljeg…

Još jedan fudbalski vikend i još jedan spektakl na Johan Krojf Areni. Ajaksova fabrika golova opet je odradila 90 minuta punom parom i novom ubedljivom pobedom nad Fortunom iz Sitarda od 4:0 smanjila zaostatak za liderom iz Ajndhovena na pet bodova.

Bila je to lepa prilika za navijače amsterdamskog kluba da pozdrave pulene Erika Ten Haga posle vrednog trijumfa Madridu nad Realom (4:1), a okupljene je pozdravio prvi čarobnjak Kopljanika Dušan Tadić majstorskim pogotkom već u u četvrtom minutu. Rezantinim udarcem pod prečku srpski velemajstor je otvorio goleadu Kopljanika koji su igrali danas za dušu i srce svojih navijača.

Stigao je Srbin i da asistira i tako nastavi svoj nestvarni niz u doprinosu pobedama Ajaksa, a majstorski je poslužio Davida Neresa za svoj drugi, a Ajaksov treći pogodak u 63. minutu. Prethodno je i Hakim Zijeh asistirao Brazilcu za 2:0 u prvom poluvremenu, a tačku na utakmicu stavio je opet Dušan Silni posle lepe kontre i proigravanja Kaspera Dolberga.

Zvezdano veče srpskog reprezentativca zaokružili su aplauzi i ovacije koji je dobio po završetku utakmice od svih 54.000 posetilaca na Areni. Sjajna forma Tadića garant je da će Ajaks biti u borbi za titulu do samog kraja iako zaostaje bodovno za PSV-om.

Večeras je sa dva nova gola stigao do brojke 18 pogodaka u Erediviziji i najavio poteru za sjajnim Lukom de Jongom koji ima 21. Nema šta, nismo skoro imali boljeg od Dušana…