ZVEZDA NAPADA REKORD: Pogledajte ko će NAPASTI Zemun!

Crveno-beli protiv Zemuna (18 časova) igraju za klupske almanahe.

Ako u našem prvenstvu postoje zicer utakmica, onda je to duel na Marakani između Crvene zvezde i Zemuna (subota 18 časova). Lider i fenjeraš sastaće se u svečarskoj atmosferi, jer će baš ovog vikenda na Marakani sportsko društvo iz Ljutice Bogdana proslaviti 74. rođendan. Očekuje se veliki broj navijača Marakani i sigurna pobeda Crvene zvezde koja može da uđe u sve klupske alamanhe.

U slučaju da ostanu neporaženi izabranici Vladana Milojevića oboriće record generacije Slavoljuba Muslina po broju utakmica bez poraza u prvenstvu. Trenutno sun a koti 51, a trener crveno-belih, suočen sa gustim kalendarom, izvršiće određene rotacije za večerašnji duel.

Očekuje se da prvi put u startnoj postavi šansu dobije mladi slovački reprezentativac Erik Jirka, dok bi iza Pavkova trebalo da deluju Aleksa Vukanović i Mirko Ivanić. Prvi napadač Ričmond Boaći ima lakšu povredu, moguće je da će Milojević Marina sačuvati za kup duel protiv Radnika.
„Nisam neko ko priča unapred, ali je ova generacija veoma kvalitetna i definitivno je ostavila trag u klupskoj istoriji. Trudimo se i dobro je što nas prate rezultati, ako se ostvari rekord biće to još jedno lepo priznanje za naš rad. Pozivam što više navijača da zajedno proslavimo rođendan, posebno zbog humanog gesta kluba“, rekao je Milojević.

Posle derbija crveno-beli su gostovali u Lučanima, i sigurno će pre svojim navijačima želeti da poprave utisak. I da goleadom najave furiozne partije u finišu prvenstva. Sa druge strane Zemun je u vrlo nezavidnoj situaciji. Porazom od Bačke prošlog vikenda tim Zorana Švabe Đurđevića napravio je veliki korak unazad u borbi za opstanak. Istina, rasplet će se naslutiti tek u plej-autu.

Na četiri prethodna susreta Zemun nema pobedu. Teško da ekipa sa Gardoša uopšte mašta da može do pozitivnog rezultata. Zanimljvo je da je Zemun prethodni put u našem prvenstvu slavio 27. oktobra prošle godine. Od tada traje velika kriza rezultata.

Ipak, Zvezda je u prvom delu sezone teško savladala Zemun. Presudio je pogodak Marka Marina u finišu susreta.

CRVENA ZVEZDA – ZEMUN (18 časova)

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Jovan Šegrt

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Savić, Babić, Gajić – Jovičić, Jovančić – Vukanović, Ivanić, Jirka.

ZEMUN (4-2-3-1): Milošević – Mladenović, Azemović, Savić, Vučić – Kiso, Đalović, Nešković, Sinđić, Ilić – Mrkaić.