BOOMBA: Iz Engleske u Španiju, CENA sitnica 100 MILIONA!

Pitanje je dana

Eden Azar će biti treće pojačanje Real Madrida za natrednu sezonu, javila je večeras Marka.

Ugledni sportski dnevnik tvrdi da je transfer Belgijanca iz Čelsija dogovoren i da će u narednih nekoliko dana biti sve biti potpisano. Marka piše da su tri strane postigle usmeni dogovor oko transfera i da su ostali da se razrade još samo detalji koji će kulminirati konačnim transferom u Madrid. Zvanična potvrda će uslediti kada Čelsi završi borbu u Premijer ligi za plasman u Ligu šampiona, kao i sezonu u Ligi Evrope.

Priča o Realu i Azaru je počela još pre nekoliko godina, dok Belgijanac još nije ni došao u Čelsi. Zinedin Zidan je pre trenerske karijere bio savetnik Florentina Pereza i tada mu je rekao da u Lilu igra mladi i vrlo vešti Belgijanac. Perezov odgovor je bio da će taj maldi Belgijanac za Real zaigrati jednoga dana kada bude među najboljima na svetu. Azar je sjajnim igrama ispunio Perezov uslov i izborio se za transfer u Real.

Želeli su ga Kraljevići još prošlog leta, ali je Čelsi tada tražio neverovatnih 200.000.000 evra što Real nije pristao da plati. Ali su zato Madriđani postigli dgovor sa Azarom da dovede Čelsi pred svršen čin. Belgijanac je odbio sve ponude (ukupno tri) za produžetak ugovor u Čelsiju koji mu ističe u leto 2020. godine i doveo engleski klub u situaciju da mora da ga proda na kraju ove sezone ili da ga godinu kasnije izgubi bez obeštećenje. Plavci nisu imali kud i kapitulirali su. Ali, ovoga puta nisu mogli da postavljaju nerealne finansijske uslove kao letos. Doduše, ni Realu nije prošao plan da dovede Azara za 70.000.000-80.000.000 evra kao što je nameravao.

Marka javlja da će visina transfera iznositi oko 100.000.000 evra. Što je ogroman novac s obzirom da igra ulazi u poslednju godinu ugovora. Za retko kojeg igrača na svetu bi Real platio toliki novac godinu dana pre isteka ugovora, ali je Azar ipak najviša klasa i nisu želeli da se kockaju i dožive da im ga neko preotme. Na kraju, može se reći da su sve tri strane prošle dobro u ovom slučaju, s obzirom da ostanak u Čelsiju nije bio opcija za Azara.

Mnogi su se pitali kako će Čelsi nadoknaditi odlazak Azara s obzirom da ima zabranu dovođenja, odnosno registracije novi igrača u naredna dva prelazna roka. Međutim, Plavci su se ranije pobrinuli za to. Zimus su za 64.000.000 evra kaparisali Kristijana Pulišića iz Borusije Dortmund kao naslednika. Bili su svesni situacije sa Azarom, a slutili su i da im se sprema kazna, pa su na vreme završili transfer talentovanog Amerikanca.

Ispuniće se i san Azaru da zaigra za klub koji je simpatisao kao dečak, a idol mu je bio budući trener Zidedin Zidan. Belgijanac dolazi kao zamena za Kristijana Ronalda koji je letos otišao u Juventus, a prava zamena nije dovedena. Tačnije, zamenio ga je maldi Vinisijus Žunior, ali se ispostavilo da je Brazilac još mlad za tu ulogu i da je Realu potreban dokazan superstar koji beleži „dabl-dabl“ učinke golova i asistencija.