POČINJE KUPOVINA: Partizan POSTAVIO osnovu za REKONSTRUKCIJU!

Dobijanjem licence za učešće u takmičenjima pod okriljem UEFA u Humskoj je urađen tek jedan deo posla. Miloš Vazura otkriva koji su sledeći koraci.

Prethodni mesec bio je mesec izazova za rukovodstvo FK Partizan, pošto je osim borbe za evropsku licencu Zoran Mirković podneo ostavku i ostavio ekipu bez trenera.

Paralelno sa rešavanjem problema koji su stajali na putu ka dobijanju evro-licence radilo se na angažovanju novog trenera. Danas je u Humsku konačno stigla lepa vest, licenca je odobrena tako da je sada na Savu Miloševiću i igračima da se izbore za mesto koje vodi u evropske kvalifikacije.

„Otkako sam u klubu ovo je peta godina zaredom kako dobijamo licencu, a pred svaki monitoring se postavljalo isto pitanje – da li će Partizan dobiti licencu ili se pričalo da ‘Partizan ostaje bez evropske licence’. U medijima se pisalo o tome da je Partizanu potrebno 2,5 ili 3 miliona evra. Naravno da te informacije nisu bile tačne. Sa mnogo manje novca smo rešili svoje obaveze i uspeli smo da dobijemo licencu“, objasnio je generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura u razgovoru za klupsku televiziju.

Najveći problem za klupsko rukovodstvo predstavljao je dug za porez, ali su tu bila i dugovanja prema bivšim i sadašnjim igračima. Neka dugovanja su isplaćena, druga reprogramirana.

„Naši mediji, očigledno, nisu dobro ispratili da smo produžili ugovor sa Telekomom na još dve godine i taj ugovor je na godišnjem nivou povećan. Imamo i novi sponzorski ugovor sa Dunav osiguranjem i na tome smo zahvalni, i tim kompanijama i državi. Eto, odakle novac“, rekao je Vazura.

Dobijanjem licence za takmičenje u Evropi urađen je deo posla. Sada sledi borba za finansijsku konsolidaciju, a tu će i prelazni rok biti posebno značajan.

„Uradili smo ogroman i težak posao, idemo u sređivanje našeg finansijskog stanja. Teška godina je iza nas, nismo igrali u Evropi, nismo imali velike prodaje. Nije lako, ali pokušavamo da se konsolidujemo. Mislim da će naredni prelazni rok biti jako dobar za Partizan. Probaćemo da sačuvamo igrače koji donose razliku. Već imamo pregovore o prodaji nekih igrača, možda i rekordnih. Slede, verujem, bolji dani za Partizan“, kaže Vazura.

Posebna pažnja biće usmerena na filijalu Teleoptik koja će morati da daje više „gotovih proizvoda“ prvom timu.

„U narednom periodu ćemo se malo više baviti Teleoptikom, koji mora potpuno da se rekonstruše. Neophodno je da u prvi tim Patizana upravo iz Teleoptika dolaze igrači, a ne iz omladinaca i da ‘preskaču’ Teleoptik kao što je do sada bio slučaj. Iz Teleoptika mora da dođe bar jedan ili dva igrača spremnih da odmah igraju za prvi tim“, zaključio je Vazura.

Partizan je uprkos svim problemima koje je imao tokom sezone i dalje u trci za trofej i ukoliko odbrani trofej u Kupu moglo bi se reći da je urađen veliki posao.

Na leto bi zatim morala da usledi rekonstrukcija jer je jasno da sa ovakvim igračkim kadrom Partizan teško može da parira Crvenoj zvezdi ali i drugim jačim klubovima u Srbiji naredne sezone.