FASCINIRAO SVE: Golman iz Srbije UMALO zaustavio Madriđane!

A bio je blizu tim sa Ipurue da izvuče remi – 0:1 (0:0)

Nemanja Maksimović nam je jednom prilikom rekao da je Atletiko Madrid neverovatno težak protivnik i da je jako nezgodno igrati protiv njega. Njegov kolega iz reprezentacije, Marko Dmitrović, ponovo je uspeo da pruži dobru partiju upravo protiv Jorgandžija i umalo da sačuva gol na Ipurui protiv ovog protivnika. Kapitulirao je u tek 85. minutu kada je pogodio Toma Lemar za 0:1 (0:0). Tako atletikovski…

Sevnula je kontra na pet minuta do kraja, nije bio ofsajd, Lemar se našao sam na drugoj strani i posle asistencije Kokea matirao je Dmitrovića koji ovde nije mogao ništa…

Moramo odmah da pohvalimo Dmitrovića za odbrane na ovoj utakmici, uprkos porazu, posebno za onu u 78. minutu kada je Dijego Godin bio najviši u skoku, kada je poslao loptu u rogalj posle udarca glavom, a srpski golman je fenomenalno odreagovao i uspeo da izvadi loptu iz mreže praktično. Refleksi poput mačke!

Bio je Dmitrović fenomenalan i u 53. minutu kada je probao Koke sa ivice šesnaesterca, ali je Dmitrović fantastično refleksno obranio njegov pokušaj koji je išao prema prečki. Imao je Eibar i sreće par minuta ranije kada je šut Alvara Morate završio pored gola.

Atletiko je došao na Ipuruu da odnese tri boda i dodatno izvrši pritisak na prvoplasiranu Barselonu, a na kraju je to i uspeo. Imale su Jorgandžije priliku da se uvere kako se teško odnose bodovi sa gostovanja Eibaru. Imala je ekipa Čola Simeonea svoje šanse, Dmitrović se isprečio u najvećem broju njih, ali u 85. minutu nije uspeo.

Podsetićemo vas da je Marko jednake bravure pravio i u prvom susretu ovih timova koji se igrao u Madridu, odlično je branio, pa je sada samo nastavio da pruža izvanredne partije. Nastavak onoga što je pokazivao u reprezentaciji Srbije na nedavnim utakmicama.

Ipak je na kraju jednom izvadio loptu iz gola, dovoljno za veliko slavlje Atletika. Kako taj tim zna da igra na rezultat, čudo jedno… Atletiko sada ima 68 bodova, Barselona je prva na 74 i utakmicom manje od Jorgandžija. Ostaju Madriđani u trci za titulu.