VELIKI USPEH: Zvezda POSTIGLA neverovatnu STVAR!

Nagrada za odlične rezultate.
Džudisti Crvene zvezde navikli su na vrhunske rezutate svoje verne navijače i domaću sportsku javnost. Klub crveno-belih šampiona odlične vesti donosi sa domaćih i međunarodnih takmičenja kako u seniorskoj tako i u svim ostalim uzrastnim kategorijama. Upravo zato Zvezdine uzdanice još jednom su se okupile u pres centru Sportskog društva u Ljutice Bogdana da proslave vrhunska dostignuća.

Stojan Vujko, predsednik Upravnog odbora crveno-belih nije krio zadovoljstvo postignutim rezultatima.

– Uz zahvalnost svim prijateljima i predstavnicima medija što ste došli na našu konferenciju za medije, mi kao džudo klub i ja kao predsednik, izuzetno smo ponosni na momke i devojke koji su ovde pored nas. Ovo je još jedan u nizu uspeha koje smo postigli i na ovome nećemo stati. Pred nama je Svetsko prvenstvo za koje se spremamo a nakon toga i Olimpijske igre. Uvereni smo da ćemo se često okupljati ovde u našem pres centru da proslavljamo naše uspehe. Hvala vam svima – rekao je Stojan Vujko.

Najbolja srpska džudistkinja, Milica Nikolić odlično je počela 2019. godinu.

– Mislim da je ova godina počela dosta uspešno kako za mene tako i za ostatak kluba. Ove godine sam bila treća na Gren slemu u Jeketinburgu i treća na Gran priju u Antaliji i evo Nemanja je prvi na Gran priju u Marakešu, kao i ostatak ekipe koji su ostvarili plasman na Gran prijevima i Gren slemovima. Smatra, da su to veliki rezultati. Pohvalila bih i momke koji su na Evropskom kupu osvojili medalje. Mislim da je za početak godine odlična najava za još jednu vrhunsku sezonu – istakla je Milica Nikolić.

Nemanja Majdov, trofejni Zvezdin takmičar sve navijače obradovao je i nagradom grada Beograda oja mu je dodeljena za oblast sporta u 2018.

– Proglašen sam za najboljeg sportistu Beograda, i to je rezultat svih nas, ja samo prikazujem naš rad. Svi mi ovde radimo, vi ste tu da nas podržite da mi ostvarimo svoje želje i da dođemo do svojih snova što je najbitnije. Mi to sami ne možemo. Nama ste potrebni Vi, da uradimo to zajedno. Ovo je tek početak, naša karijera tek počinje, ako Bog da ovde ćemo se okupljati i u budućnosti i da ćemo slaviti još veća priznanja i još veće medalje.

Mlada Andrea Stojadinov svojim rezultatima je jasno pokazala da od nje sasvim sigurno možemo i u nastavku sezone očekivati vrhunske rezultate.

– Ove godine sam imala priliku da se okušam i na seniorskom nivou, na najjačim turnirima koji postoje. Drago mi je da imam šansu da skupim iskustvo već sada kao druga godina juniora. Naravno u fokusu su juniori koji, tek u septembru i oktobru imam najvažnija takmičenja, Evropsko i Svetsko prvenstvo – bila je iskrena Andrea Stojadinov.

Milan Bunčić oduševio je sve navijače Zvezde povratkom na strunjaču i trjumfom na Evropskom seniorskom kupu u Dubrovniku u kategoriji do 81 kilograma.

– Hvala što ste se okupili u ovolikom broju. Za nas je bio odličan vikend, tri medalje na Evromskom kupu za seniore u Dubrovniku. Za dve nedelje nas očekuje isto to takmičenje u Sarajevu. Uvereni smo da ćemo tamo potvrditi kvalitet. Zahvalio bi se mom klubu Crvena zvezda koji nam je omogućio da sve ovo uradimo, koji stoji iza nas i omogućili su nam ovako dobre uslove. Na nama je da radimo i postižemo rezultate – istakao je Bunčić.

Da je Zvezda pre svega uspešna porodica potvrdio je Stefan Majdov, osvajač bronze na Evropskom kupu u Dubrovniku.

– Takmičenje u Dubrovniku je bilo izuzetno kvalitetno, naročito u našoj kategoriji gde se takmičilo 37 boraca. Dobro smo se pokazali. Predstoji nam Sarajevo, takmičenje istog ranga. Ako tu budem uzeo medalju, oprobaću se i na takmičenjima na kojima se nadmeću i Nemanja, Milica i ostali. Hvala svima na podršci.

Mihail Morohojev oduševio je sve predstavnike medija odličnim rezultatom ali i nadahnutim obraćanjem na srpskom jeziku.

– Drago mi je što sam uzeo prvu medalju u kimonu Srbije. Hteo sam sam da kažem veliko hvala našoj Upravi, našem klubu, našoj Crvenoj zvezdi, hvala svima na podršci. Nastavićemo tako i u budućnosti – istakao je Morohojev.

Bojan Došen dokazao je da mu baš prija kategorija do 100 kilograma ne samo na domaćoj već i na međunarodnoj sceni.

– Zadovoljan sam, kao i cela ekipa i ja rastem iz dana u dan, postajem sve bolji i bolji. Bio sam peti na Grend slemu u Dizeldofrfu. Kao i ostatak tima, vidi se da tim dobro radi, svi napredujemo iz dana u dan. Bićemo još bolji.

Još jedan član porodice Bunčić, ali i Zvezdine velike familije Strahinja Bunčić uvek nas obraduje odličnim rezultatima.

– Pozdravio bih vas sve, drago mi je da smo se okupili u ovako velikom broju. Nadam se da ćemo u narednom periodu viđati još češće. Imamo Evropske igre u Minsku, pokušaćemo što bolje da se spremimo i da obradujemo naš klub i našu zemlju sa još nekom medaljom.

Najbolji trener Evrope, trofejni strateg Ljubiša Majdov izrazio je zahvalnost Upravi kluba na vrhunskim uslovima za rad.

– Hteo bih da se zahvalim klubu što obezbeđuje vrhunske rezultate, jer uprava je ta koja obezbedjuje nas trenere, takmičari slušaju nas to sve ide svojm tokom. Taj lanac ne bi mogao da funkcioniše i ne bi bilo rezultata. To sve je kompaktna celina – istakao je Majdov.

Nemanja Nikolić od nedavno je pojačao trenerski tim Crvene zvezde.

– Hvala što ste me pozvali, što ste mi dali šansu da budem deo Crvene zvezde, tog tima. U ovom periodu imamo dosta rezutata, što se tiče devojaka, pre svega Milica Nikolić koja je uzela dve velike medalje, Anderu Stojadinov koja je krenula da pravi velike rezultate. Nama je cilj da mlade takmičarke, pre sve juniorke potvrde klasu, prve su na svetskoj rang listi. Nadam se da će na Svetskom i Evropskomprvenstu zaržati taj primat – istakao je Nikolić.

Aleksandar Trpković Zvezdintrofejni trener, nastavio je da uspešno vodi crveno-bele džudiste.

– Hteo bih da vas sve pozdravim i drago mi je što ste došli u ovolikom broju i što imamo ovakvu podršku. Mi ćemo raditi punom parom, a rezultati će doći posle toga – zaključio je Trpković.