MILOJEVIĆ NAJAVIO ODLAZAK: Možda sam umoran, guraće Zvezda i bez mene

„Troši ovo čoveka, ima mnogo neprespavanih noći“, dodao je u razgovoru za Žurnal pedantni stručnjak.

Navijači Crvene zvezde peći će se na jakoj vatri još nekoliko dana. I dalje nije poznato hoće li najbolji treneru novijoj istoriji Vladan Milojević i u narednoj sezoni predvoditi crveno-bele. Međutim, njegove reči u opšrinom intervju za Sportski Žurnal najavljuju da je došlo vreme da stavi tačku na dvogodišnji mandat u Ljutice Bogdana.

Istina, nije doslovce rekao da napušta Crvenu zvezdu, ali je naznačio da oseća elemente umora posle mnogo emotivnog pražnjenja na klupi crveno-belih.

Pitanje novinara Žurnala je glasilo da li se umorio u Crvenoj zvezdi pošto je već dve godine tu.
„Možda i jesam… Zvezda je specifičan sistem. Za nas koji smo ponikli u Zvezdi je sve drugačije, unosi se velika količina emocija. Veća je i odgovornost. Ne piše mi to u ugovoru, ali je ogromna obaveza, vodite najpopularniji klub na ovim prostorima. Gde god da se pojavite, reprezentujete ga“, poručio je Vladan Milojević.

Na Marakani se nadaju da će se tvorac velikih evropskih uspeha izjasniti u narednih nekoliko dana. Priča se o bogatoj ponudi iz Kine, ali nije to ključni razlog Milojevićevog razmišljanja.
„Velika količina emocija. Kada vodite klub koji je deo vas, onda želite da budete perfekcionista. Jako sam disciplinovan, ne znam da funkcionišem u haotičnoj situaciji. Nemam problem da budem samokritičan, izvinim se kad uradim nešto kako ne treba. To znaju moji igrači u svlačionici, jer to držim kao sveto mesto. Kada jednog dana budem u drugom klubu to će biti surovi profesionalizam, a ovde je sve emocija. Mnogo neprospavanih noći. To je nešto što voliš, ali te i troši. Mentalitet mi je takav da se vezujem, dajem sve od sebe“.

Imaju li navijači Crvene zvezde razlog za strah, glasilo je još jedno pitanje novinara Žurnala.
„Ne bi trebalo tako gledati, niti želim sada da komentarišem. Ko god i kada bude došao, Zvezda je velik iklub i guraće još bolje. Ima mnogo dobrih trenera“.

On je nabrojao sve negativne pojave koje nosi funkcija trenera Crvene zvezde.
„Pet godina ne znam da li sam se okupao u moru kao čovek. Nemamo vremena da izđemo sa porodicom, oemo na neko putovanje. Ljudi to ne razumeju, subota, nedelja i sreda su za utakmice, stalno smo u adrenalinu i u karantinu. Na mnogim destinacijama sam bio, ništa nisam video. Trijumfalnu kapiju smo osmotrili kroz autobus, takođe i Ajfelov toranj iz daljine. Hotel, avion, razmišljanja kako ćemo da odigramo.A, u javnosti je drugačija percepcija“, dodao je Milojević.

Kompletan intervju sa trenerom Crvene zvezde Vladanom Milojevićem pročitajte u današnjem štampanom izdanju Sportskog Žurnala.