ZA EVROPU: Milošević iskreno o sledećem meču i o prelaznom roku!

Partizan želi da na Karađorđu overi evropsku vizu

Evropska viza još nije overena kada je Partizan u pitanju. Na dohvat ruke jeste, ali nedostaje pečat. Prilika da se najzad skine s vrata i ta muka, koja je napre dva meseca vladala zbog nedostatka novca za dugove, a onda zbog nedostatka bodova na terenu, za crno-bele je u subotu u Novom Sadu, gde gostuju Vojvodini.

Dueli ova dva tima su decenijama veliki derbi srpskog fudbala, ali Partizan i Vojvodina imaju za sobom sezonu za zaborav i jedva čekaju da je pokrije zavesa, pa da od avgusta krenu ispočetka.

Dok Lale nemaju nikakav takmičarski motiv za ovaj duel, za razliku od onog iz poslednjeg kola ligaškog dela prvenstva, koji su dobili sa 3:2, Partizanu je trijumf potreban da overi izlazak na evropsku scenu, ali i da podigne samopouzdanje pred revanš polufinala Kupa sa Radničkim u Nišu.
“Za nas je ovo prva meč lopta kada je liga u pitanju, a čeka nas rival koji nas je jedini nadigrao u prethodnom periodu. Poraženi smo i nadigrani i to nam je dodatni motiv pred Vojvodinu. Igrači moraju da shvate da možemo sutra da završimo neke stvari i da se fokusiramo posle na druge”, poručio je trener Partizana Savo Milošević.

Šef struke crno-belih je istakao da prvi put otkako je došao na klupu u Humskoj nema kadrovske probleme.
“Svi su spremni, nemamo povređenih, a prvi put ni suspendovanih zbog kartona. Postoji mogućnost da, ipak, nekog odmorim. I dobra i loša stvar je što nemamo iskristalisanih prvih 11, pa praktično svako sa svakim može da igra. Imali smo i pet-šest dana odmora, zbog čega očekujem da tim bude svežiji”.

Milošević je potvrdio da će se u predstojećem prelaznom roku on pitati oko pojačanja, u nedostatku sportskog direktora. Biće, kao u Engleskoj, tim menadžer.
“Biću zadužen za ovaj prelazni rok i spreman sam na to, razgovarali smo o tome. Meni je bitno da imam kontrolu nad tim. Videćemo da li samo za ovaj prelazni rok ili i ubuduće. U dobroj meri prelazni rok je već počeo, grupa ljudi koja se time bavi je već zašla u sve te stvari, ali mora da postoji neko ko će doneti konačnu odluku”.

Šef struke crno-belih je rekao da iako prelazni rok tek treba da počne na leto, “pijaca” je već krenula.
“Veliki je broj igrača u ponudi, kako se bliži početak prelaznog roka, Partizan ih dobija sve više. Treba sve to procesuirati i suziti, da bi se videlo ko odgovara za tim, a ko ne”, poručio je Savo Milošević.