ZVEZDA I LŠ: Danas se DONOSI odluka o SVEMU!

Pratiće večeras predstavnici Crvene zvezde dešavanja u Rumuniji i Bugarskoj jer ishodi dva meča tamošnjih prvenstava imaju veliku važnost za šampiona Srbije.

Završili su fudbaleri Crvene zvezde svoj deo posla u domaćem šampionatu i drugu godinu zaredom imaće šansu da se kroz kvalifikacije domognu plasmana u grupnu fazu Lige šampiona.

Prošlog leta na tom putu imali su mnogo sreće, a bez nje neće ići ni u predstojećim kvalifikacijama i zbog toga je jako važno sa kakvim će statusom Zvezda dočekati žreb.

Šampion Srbije siguran je kao nosilac na žrebu za prvo kolo kvalifikacija, a kako se istog dana održava i žreb za drugo kolo, postoje dileme oko toga hoće li Zvezda ostati među povlašćenima.

Pisali smo opširno početkom nedelje šta je crveno-belima neophodno da bi završili u grupi povlašćenih timova i izbegli eventualni međusobni duel sa ekipama kakve su Seltik, Kopenhagen, Dinamo Zagreb, BATE Borisov, Astana, APOEL, PAOK…

Više o tome mogli ste da čitate OVDE!

Večeras bi moglo da dođe do raspleta u šampionatima Rumunije i Bugarske, a upravo su lige u komšijskim zemljama u fokusu Crvene zvezde.

Crveno-beli se uzdaju u to da će Kluž osvojiti titulu u Rumuniji, odnosno da će CSKA iz Sofije uspeti da „preotme“ titulu Ludogorecu u Bugarskoj.

Zbog toga će večeras fokus predstavnika Crvene zvezde biti usmeren na dešavanja u Sofiji i rumunskom gradiću Sfantu George nedaleko od Brašova.

Večeras se od 20 časova u okviru 9. kola plej-ofa rumunskog šampionata sastaju Sepsi i FCSB, a ukoliko nekadašnja Steaua ne savlada tim iz Sfantu Georgea, Kluž će još večeras biti krunisan i to će biti sjajna vest za Zvezdu.

Neće biti tragedija ni ako FCSB savlada Sepsi, pošto će Kluž imati „meč loptu“ u borbi za titulu već u nedeljnom duelu sa Krajovom. Aktuelni šampion Rumunije dva kola pre kraja ima pet bodova više u odnosu na FCSB i bilo bi pravo čudo ukoliko bi klub iz Bukurešta uspeo da preokrne situaciju u svoju korist.

Druga današnja utakmica koja će biti u fokusu crveno-belih igra se u Sofiji, gde ekipa CSKA dočekuje aktuelnog šampiona – Ludogorec.

Do kraja bugarskog šampionata ostalo je da se odigra još četiri kola i zbog toga večerašnji okršaj drugoplasirane i prvoplasirane ekipe nosi epitet derbija za titulu.

Ukoliko CSKA savlada Ludogorec u potpunosti će se vratiti u borbu za titulu jer će imati isti broj bodova kao klub iz Razgrada na tri kola pre kraja. Sa druge strane, trijumf Ludogoreca verovatno bi značio kraj nadanja za „Armejce“ ali i za zvezdaše koji bi potom morali da čekaju uslugu poljskih klubova. Meč je na programu od 19:15

Ukoliko Ludogorec ipak osvoji titilu u Bugarskoj, navijači Crvene zvezde mogu da se uzdaju još samo u poljske klubove Lehju i Pjast koji vode borbu za titulu sa varšavskom Legijom.

Da bi Crvena zvezda na žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona završila među povlašćenim timovima, neophodno je da Kluž osvoji titulu u Rumuniji, a da onda u Bugarskoj ili Poljskoj Ludogorec i Legija ne stignu do trofeja.