IZNENADA: Zvezdino POJAČANJE za LŠ je ON!

U crveno-belom dresu je ostavio dubok trag.

Milan Biševac (35) osvojio je šampionsku titulu sa ekipom Didelanža u Luksemburgu, a Luksemburžani su upravo jedan od potencijalnih rivala Crvene zvezde u predstojećim kvalifikacijama za Ligu šampiona. Iskusni defanzivac je bio član generacije crveno-belih koja je osvojila duplu krunu u sezoni 2005/2006.

Biševac je odigrao sedam mečeva za Didelanž ove sezone, a uspeo je jednom da se upiše u listu strelaca. Šampion Luksemburga se može sastati sa Zvezdom u drugoj rundi kvalifikacija ovog leta. Didelanž je pre nekoliko dana osvojio i Kup Luksemburga ubedljivim trijumfom u finalu nad Estelom od 5:0.

Biševac je u Crvenu zvezdu došao 2004. godine iz Železnika, a za klub iz Ljutice Bogdana odigrao je 58 mečeva. Dobre partije donele su mu transfer u Lens, a pouzdani štoper je najveći deo inostrane karijere proveo u francuskoj Ligi 1. Posle Lensa igrao je još za Valensijen, PSŽ, Lion i Mec, a kratko je bio i u Laciju za koji je nastupio 11 puta.

Biševac je bio srpski reprezentativac 19 puta, a u Srbiji je igrao još za BASK; Bežaniju i Železnik. On je sa mladom reprezentacijom tadašnje SCG osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj 2004. godine.