NEVEROVATNO: Bez NJEGA u ODLUČUJUĆIM utakmicama?!

Okupili se Orlovi.
Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se danas u Kući fudbala u Staroj Pazovi na početku priprema za mečeve sa kvalfikacione mečeve za plasman na Evropsko prvenstvo protvi Ukrajine u Ljvovou 7. juna i tri dana kasnije protiv Litvanije u Beogradu.

– Kao što znate, mi smo okupljanje za ove dve utakmice nezvanično krenuli u nedelju. Odradil smo veči dva treninga. Imamo igrače sa malim povredama. Sergej Milinković je bio u Staroj Pazovi, ali na njega ne mozemo računati, Danas su se svi priključili. Imaćemo 25 igrača na treningu. Moram sve da ih pohvalim. Bez obzira na iscrpljuću u sezonu, svi su došli sa ogromnom voljom i željom – istakao je selektor Orlova, Mladen Krstajić

Prvi rival u junu, reprezentacija Ukrajine je, po rečima Krstajića uz Srbiju i Portugal pretendent na prva dva mesta u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo.

„Radi se o čvrstoj, kvalitetnoj ekipi kojoj je cilj da se plasira na Evropsko prvenstvo. Portugal, Ukrajina i mi smo glavni favoriti za prva dva mesta“, kazao je Krstajić.

Selektor je istakao da se nada dobrim rezultatima.

– Ako imate dobar rezultat, biće vam lakše, bolja atmosfera i mirnije ulazite u sledeće utakmice. Litvaniju ne treba zapostaviti i staviti u drugi plan. Najvažnije je da gledamo svaku utakmicu posebno. Bolje je sa samopouzdanjem. Imali smo dobre rezultate, bez poraza smo osam utakmica i cilj je da nastavimo tako. Ne lebdimo i živimo od prošlosti, ne dičimo se s tim. Tako je kako jeste, koncentracija je maksimalna. Odgovornost je velika – naveo je Krstajić.

Srbija neće moći da računa ovoga puta na povređenog Sergeja Milinković-Savića. Krstajić je u boljoj situaciji nego na prošlom okupljanju, kada je mnogo igrača otpalo sa spiska.

– To je sastavni deo posla i života. Najviše bih voleo da su svi zdravi. Ali, šta je – tu je. Sedam igrača je nedostajalo na prošlom okupljanju. Takav je sticaj okolnosti. Igrači koje smo tada naknadno zvali i to je najbitnije – kazao je Krstajić.

Kapiten ekipe Aleksandar Kolarov rekao je danas da ništa neće biti gotovo posle utakmice sa Ukrajinom.

– Imali smo duge sezone, ali kako je za nas, tako je za njih. Ukrajina je za nas u ovom trenutku najbitnija utakmica. Jedva čekamo da izađemo na teren jer nam taj duel mnogo znači. Ta utakmica može mnogo da nam donese, ali kako god da bude, sigurno je da ništa neće biti gotovo posle nje – rekao je Kolarov.