VELIKI UDARAC ZA ZVEZDU: Bez standardnog beka na Bajern

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su u Minhen, gde ih u sredu od 21 čas očekuje premijera u Ligi šampiona protiv minhenskog Bajerna na Alijanc areni.

Vest o povredi Milana Rodića i definitivno je potvrđena s obzirom levog beka nema u ekspediciji srpskog šampiona zbog povrede koju je doživeo u prvenstvenom meču sa Inđijom na stadionu Rajko Mitić. Pored njega, odsutan je i Portugalac Tomane, zbog crvenog kartona koji je zaradio u revan šutakmici plej-ofa protiv Jang Bojsa.

Sa ekipom je očekivano krenuo i Marko Gobeljić, ali će njegov status kada je u pitanju startna postava u sutrašnjoj utakmici biti jasniji nakon večerašnjeg treninga.

Vladan Milojević na put je u Nemačku poveo 21 fudbalera, a na spoisku su se našli sledeći igrači:
Milan Borjan, Zoran Popović, Aleksandar Stanković, Marko Gobeljić, Santana Žander, Nemanja Milunović, Miloš Degenek, Radovan Pankov, Srđan Babić, Dušan Jovančič, Hose Alberto Kanjas, Miloš Vulić, Njegoš Petrović, Mirko Ivanić, Veljko Simić, Mateo Garsija, Radživ Van La Para, Aleksa Vukanović, Marko Marin, Milan Pavkov i Ričmond Boaći.

Ostaje da se vidi za kakav će se tim sutra odlučiti Vladan Milojević, s obzirom da ima nekoliko dilema. Jedna se upravo tiče spremnosti Marka Gobeljića. Ukoliko ni on ne bude bio spreman na desni bok će Miloš Degenek, a na štopersko mesto Radovan Pankov.

Kada je nu pitanju levi bok, tu će se izvensno naći Brazilac Žander, koji će morati da zatvori prostor koji napada brzonogi Kingsli Koman, podpomognut Džošuom Kimihom. To znači da će značajan defanzivni posao morati da odradi i krilni vezista crveno-belih. Tu je takođe prisutna dilema u stručnom štabu srpskog šampiona, koji će morati da prelomi između novajlije Radživa van la Pare i Alekse Vukanovića.

Vladan Milojević dobro zna šta može da dobije od heroja iz utakmice sa Jang Bojsom, dok su mogućnosti Holanđanina u ovom trenutku još uvek pod upitnikom. Van la Para protiv Inđije nije potvrdio epitet velikog pojačanja, ali mu možda baš meč na Alijanc areni bude više prijao.