GOLMAN ZVEZDE: Teško je!

„Nikada ne znaš kada ćeš dobiti priliku i kad moraš da budeš na visini zadatka. Trudim se da održavam formu i da u svakom trenutku dobro izgledam na terenu“, poručuje iskusni čuvar mreže

Dva kvalitetna golmana u timu predstavljaju osnovu svakog vrhunskog fudbalskog tima, čega su očigledno bili svesni u Crvenoj zvezdi kada su u svoje redove dovodili Zorana Popovića.

Odličnom čuvaru mreže nimalo ne smeta uloga prvog zamenika Milana Borjana. Uvek je spreman da uskoči u glavnu ulogu, baš kao što je slučaj u prethodnim danima, kada je zamenio neprikosnovenog čuvara mreže crveno-belih i odlično odradio posao.
„Odigrao sam tri utakmice zaredom. Spletom okolnosti, Borjan je imao neku lakšu povredu, dobio sam priliku da igram i nadam se opravdao očekivanja šefa Milojevića. Želim mu da se što pre oporavi, ja sam za ekipu tu u svakom trenutku i da dobro odradim svoj deo posla. Najteže je možda biti drugi golman, često to ponavljam. Nikada ne znaš kada ćeš dobiti priliku i kad moraš da budeš na visini zadatka. Trudim se da održavam formu i da u svakom trenutku dobro izgledam na terenu. Imamo odličnu saradnju sa trenerom Gašićem to nam dosta olakšava da održimo formu i kada nemamo mnogo prilike da igramo“, poručio je golman crveno-belih.

Srpski šampion je zadržao bodovnu zalihu u odnosu na najbliže pratioce zahvaljujući pobedi nad TSC-om. Sledi gostovanje Proleteru u Novom Sadu (subota 16.00), pa meč sa Totenhemom u Ligi šampiona (sreda 21.00).
„Odigrali smo jako dobru utakmicu, shvatili smo ozbiljno TSC. Želeli smo da nastavimo sa dobrom igrom i pobedama. U subotu treba da pristupimo isto kao i utakmici protiv TSC-a, da se uigramo što je bolje moguće za utakmicu protiv Totenhema, kako bi to u sredu izgledalo što bolje“, dodao je Popović.

Raspored je nemilosrdan, ritam je žestok, ali na stadionu Rajko Mitić će učiniti sve da u najboljem mogućem raspoloženju dočekaju okršaj sa londonskim Pevcima.
„Kada igramo svaki treći dan utakmice nema mnogo prostora za naporne treninge. Više su to treninzi oporavka i priprema za naredne duele. Jako je dobro što imamo dosta igrača. U svakom trenutku, ko god da izađe na teren, daće svoj maksimum i ispuniće zadatke koje šef stručnog štaba zatraži od nas. Iz tog razloga se ne vide padovi u igri, jer se stalno rotiraju igrači koji odrađuju dobar posao. Prvo igramo u Novom Sadu, moramo da odigramo dobru utakmicu i spremni smo za taj duel. Veoma je bitno da u dobrom raspoloženju dočekamo utakmicu sa Totenhemom“, zaključio je Zoran Popović.