ISTUPANJE IZ ABA LIGE: Sve je ZBOG večitih RIVALA!

Otvorio dušu.
Nekadašnji hrvatski reprezentativac i trenutno član Samoboka Luka Žorić, u ragovoru zha „Jutarnji list“ rekao je da nekada dva košarkaška velikana sa ovih prostora, Zadar i Cibona, trenutno ne trebaju ABA ligi i da moraju istupiti iz ovog takmičenja.

Bivši igrač Fenerbahčea trenutno je najbolji igrač Prve lige Hrvatske, a Samobor je sa četiri pobede u isto toliko utakmica istakao ozbiljnu kandidaturu za povratak u elitu hrvatske košarke.

– Nakon svih tih godina koliko se igra ABA liga, ja zaista mislim da u ovoj konstelaciji snaga u regiji, Zadar i Cibona ne trebaju da igraju ABA ligu! Naša dva kluba su tu, iz raznoraznih razloga, kanta za napucavanje i to nikome ne treba. U toj ligi mi postojimo samo da bismo drugima služili za njihove interese i ciljeve. Na kraju, ta ABA liga nije ni pošteno, fer takmičenje. Naši proračuni i naša ulaganja u ekipe nisu identična drugima, a sa druge strane ni naš porezni sistem nije kao u nekim drugim zemljama iz regije. I mislim da u toj ligi svi klubovi nemaju isti tretman, pa je zbog toga za mene ta liga i neregularna. Zadar i Cibona se bore za opstanak, dolaze im u goste klubovi koji ih napucavaju, ne razvijaju se pri tome mladi nego igraju polovni stranci i to sve skupa, po meni, ne vodi nigde. Trebamo da napravimo ozbiljan zaokret- izjavio je Žorić.