MILOJE ISKREN: Nije nam LAKO!

Šef struke srpskog šampiona bez dlake na jeziku.
Vladan Milojević, trener Crvene zvezde izneo je svoja očekivanja pred gostovanje Radniku u Surdulici, a meč je na programu u subotu od 15:30 časova. Strateg crveno-belih preuzeo je odgovornost za poraz u Londonu, a na jugu Srbije očekuje tešku utakmicu, ali i snažnu podršku navijača.

Milojević je dodao da igru srpskog šampiona remeti paklen ritam u kome se nalaze s obzirom da praktično igraju dva meča nedeljno.

– Gostujemo ekipi koja iz kola u kolo igra sve bolje. Igrali su dobro i na početku sezone, ali nisu imali rezultat. Dolazak mog kolege Vanića je pozitivno uticao na Radnik. Radi se o stručnjaku koji poznaje ovu ligu, pravio je dobre rezultate, uneo je svoju filozofiju i promena se pokazala dobrom. Pobedili su TSC koji je hit ovogodišnjeg prvenstva. Radnik je ekipa koja igra dobro na svom terenu, a Surdulica je grad koji živi za fudbal, tako da očekujem veoma dobru atmosferu na tribinama. Naravno, očekujem da budemo na nivou i da pružimo kvalitetnu partiju. Ponoviću da je prvenstvo naš prioritet – istakao je Milojević.

Trener Zvezde je potom govorio o gustom rasporedu.

– Teško je, naporan je ritam, ali mi smo profesionalci. Mislim da smo se oporavili od utakmice protiv Totenhema i da će se naša pozitivna reakcija videti na sutrašnjem meču. Svaki poraz treba da nas učini jačim. Igranje Lige šampiona protiv velikih ekipa je benefit, zalog za budućnost i za ono gde želimo da budemo. U ovom trenutku igramo protiv timova koje imaju nešto čemu mi težimo. Na nivou najelitnijeg evropskog takmičenja, greške se kažnjavaju. Imamo iskustvo od prošle godine i treba nam što više ovakvih utakmica – rekao je Milojević.

Na konstataciju medija da je šef stručnog štaba crveno-belih promenio stil igre i odlučio da visokim presingom napadne Totenhem, Vladan Milojević se delimično složio.

– Stojim iza svake odluke koju donesem. Svako ima pravo na mišljenje, a na meni je da vredno radim i da budem odgovoran za ono kako Crvena zvezda izgleda na terenu. Odigrali smo utakmicu, izgubili i to je sada iza nas. Porazi su sastavni deo igre, a ko smatra drugačije, nikada se nije bavio sportom. Niko ne može da garantuje pobedu u svakoj utakmici. Postoje susreti koji ne ispadnu onako kako ste vi zamislili, ali poraz mora da nas učini jačima. Igrali smo korektno, imali dosta šuteva u okvir gola, ali je rezultat izostao. Nekada se desi da nemamo mnogo udarac u okvir gola, ali uspemo da ostvarimo pozitivan rezultat. Sve u svemu, utisci se sabiraju na kraju sezone – istakao je Milojević i osvrnuo se na strance koji su tokom leta došli među crveno-bele.

– Činjenica je da se još uvek nisu adaptirali na pravi način i da je naš ritam takav da nemamo mnogo vremena. Mi očekujemo da sve bude onako kako smo zamislili, ali ovo nije video igrica. Treba biti strpljiv sa njima. Lično verujem u njih i siguran sam da će pokazati kvalitet – podvukao je Milojević i dodao da situacija sa zdravstvenim stanjem Boaćija ide u pozitivnom smeru.

Podsetimo, Crvena zvezda je u prvih 11 mečeva zabeležila čak deset pobeda i nalazi se na čelu Superlige.