NAJBLIŽI KLUPI: Zvezda PRED promocijom NOVOG trenera!

Traži se naslednik Milana Tomića.
Crvene zvezda je još uvek u potrazi za naslednikom Milana Tomića. Ekipu je protiv Barselone vodio Andrija Gavrilovića, ali on je najverovatnije samo prelazno rešenje. Ćavi Paskval, nekadašnji strateg Barselone i Panatinaikosa, prvi je pik za novog trenera crveno-belih, ali nije jedina opcija.

Poslednjih dana priča se i o Juriju Zdovcu, nekadašnjem reprezentativcu Jugoslavije, koji je slobodan trener. On je letos završio misiju sa Olimpijom.

Stvaranjem novog kluba Cedevite Olimpije na klupu Ljubljančana je seo Slaven Rimac. Zdovc se pominje kao eventualni naslednik Tomića na klupi, prenosi Maxbetsport. Što se tiče Paskvala, pitanje je koliko je to realno, on je na meti i Valensije.

Jurij Zdovc je legenda jugoslovenske košarke. Sa plavima je dva puta bio šampion Evrope, ima zalato sa Svetskogf prvensta, kao i srebrnu medalju sa Igara 1988. godine u Seulu. U bogatoj igračkoj karijeri branio je boje Olimpije, Virtusa, Limoža sa kojim je osvojio Evroligu. Sa trenerske klupe predvodio je Split, Irasklis, Bosnu, Olimpiju, Spartak, Gazijentep, AEK, Cedevitu. Bio je selektor reprezentacije Slovenije.