SADA JE SVE JASNO: Penali večitima su POKLONJENI!?

Direktno.
Prethodno 13. kolo Superlige Srbije donelo je nekoliko spornih situacija na terenima. Kao i uvek, najveću pažnju privlače odluke u mečevima večitih rivala Crvene zvezde i Partizana.

Šampionu Srbije je u Surdulici svirano dva penala, što je bio razlog da se oglasi predstavnik Sudijske komisije FSS Igor Radojičić:

– Ispravna je odluka kod penala za Zvezdu u 5. minutu. Ben je prvi došao do lopte, sklonio je, ali golman ga sapliće i sve je ispravno. I drugi kazneni udarac je bio ispravan. Lopta je pogodila igrača Radnika u ruku. Međutim, sudija nije najboje video ceo kazneni prostor i da je video možda bi pustio da se igra nastavi. Da je sačekao sekund, dva, bio bi mnogo lepši utisak suđenja, jer bi dozvolio prednost posle koje je Zvezda dala gol – rekao je Radojčić.

Sporna su bila i dva faul crveno-belih, odnosno Jovančića kao poslednjeg igrača i štopera Miloša Degeneka na centru terena. Za razliku od veziste, reprezentativac Australije već je imao javnu opomenu.

– Jeste postojao kontakt Jovančića i Makarića, ali igrač Radnika pravi još jedan kontakt i teatralno pada. I da je svirao prekršaj, ne bi mogli da mu zamertimo. Što se tiče Degeneka, on je imao žuti, ali taj prekršaj nije bio za žuti. Bitno je koliko povlačenje traje. Nije svako povlačenje za žuti, jer napad nije obećavajući. Igrač Radnika ne ide kao golu, već ka drugom igraču Zvezde.

Osvrnuo se član Sudijske komisije FSS i na dešavanja u Humskoj. Duel Partizana i Spartaka imao je, takođe, spornih trenutaka.

– Kod prvog gola Partizana se radi o santimetrima, a ukoliko postoji određena dilema onda se prednost daje napadačima. Mislim da je ovde sve regularno kod gola Partizana, jer mi se čini da su bili u liniji. Penal za Spartak nije bio na isteku pola sata, jer nije postojala namera. Jeste igrač Spartaka pao, ali je Sadik bio jači u duelu – potvrdio je Radojičić da je penal za Parni valjak u drugom poluvremenu bio regularan, kao i da nije bilo ofsajda kod trećeg gola Miloševićevog tima.