ENGLESKA U ČUDU: Poketinu URUČEN otkaz!

Raskid ima paprenu cenu.
Maurisio Poketino nije više menadžer Totenhem Spursa, pošto je u utorak otpušten sa te pozicije. Zajedno sa 47-godišnjim Argentincem, koji je predvodio Spurse od 2014, odlaze i njegovi saradnici u stručnom štabu. Klub će na ime raskida ugovora morati da plati sjajnom strategu 12.5 miliona funti.

– Oklevali smo da li da donesemo ovu promenu i Bord je nije doneo olako ili u žurbi. Međutim, rezultati u Premijer ligi na kraju prošle i početkom ove godine bili su ekstremno razočaravajući -stoji u saopštenju.

Poketino je prošle sezone napravio veliki uspeh i odveo Totenhem do finala Lige šampiona, ali od starta ove ekipa iz severnog Londona ne pruža partije na očekivanom nivou.

Posle 12. kola Premijer lige zauzima tek 14. poziciju uz isto toliko poena, a vodile su se priče i o lošoj atmosferi u svlačionici i narušenim međuljudskim odnosima,

Ipak, ostaju pitanja zbog čega se ovakav potez dogodilo tek u finišu reprezentativne pauze i ko će voditi ekipu već u subotu, kad Spursi gostuju Vest Hemu. Do sad su se spominjala različita imena potencijalnih naslednika, između ostalog i menadžer Bornmuta Edi Hau. Naravno, uvek treba imati u vidu da je Žoze Murinjo bez posla…