HAOS U INDJIJI: Napustili teren posle osmog penala dosudjenog protiv njih

„Odavno nije u Inđiji viđeno perfidnije suđenje jednog arbitra kao što je viđeno na Gradskom stadionu“, ovom rečenicom počinje izveštaj meča 15. kola Superlige između Inđije i Javora na zvaničnom sajtu kluba iz Srema.

Ivanjičani su odneli pobedu od 3:2 nakon preokreta u još jednoj kontroverznoj utakmici ove sezone, uz dva crvena kartona za domaći sastav i penalom za goste u 90. minutu!

Glavni arbitar bio je Bojan Nikolić…

Elem, u izveštaju sa utakmice na sajtu Inđije, koji je više bio kritika suđenja, dalje se kaže:

– Taman se pomislilo da ne može gore od Novice Anđelovskog (i da nepominjemo ostale), ali je to čovek u crnom iz Kragujevca danas demantovao na najgori mogući način. Odavno publika (inače pozorišna) u Inđiji nije ovako burno reagovala na klasičnu „pljačku“. Ime sudije nije vredno pomena, a nadamo se da će neko bar pocrveneti u Fudbalskom savezu Srbije. Ako je Inđija tipovana za ispadanje neka se to javno kaže, a ne ovako da iz utakmice u utakmicu to izgleda kao horor predstava. Još od Crvene zvezde se osilila sudijska organizacija na ovaj sremski klub, ničim izazvana. U prvih pet kola ovog prvenstva su očito zasmetali po njima „neočekivani“ rezultati Inđinčana gde su osvojili sedam bodova, od tada ni bod – poručili su iz Inđije, uz zaključak da igrači i struka Javora zaslužuju sve pohvale na borbi i poštenom odnosu:

– Javor-Matis je ispao taj tim sretnik koji ni po čemu nije učestvovao u raboti nego su se Ivanjičani borili za boje svog kluba, a ne nekog trećeg. Na žalost ovaj izveštaj je u potpunosti posvećen čoveku u crnom, kao primeru kako (ne)treba suditi na jednoj utakmici. I to elitnog ranga takmičenja.

Na kraju, podatak koji možda i najbolje slika poziciju Inđije u Superligi: protiv ovog kluba svirano je osam penala u tekućem šampionatu.