IZNENADA: Donela je BROJNE medalje Srbiji, a sad želi u PENZIJU!?

Glavni grad Srbije dobio domaćinstvo Svetskog dvoranskog prvenstva 2022.
Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović najavila je da joj je cilj da karijeru završi u Srbiji, na Svetskom dvoranskom prvenstvu 2022. za čijeg je domaćina određen Beograd juče u Monaku.

– Videla sam sebe na najvišem stepeniku i na prethodnim Igrama u Riju, ali definitivno je manjkalo sreće ili nije bilo vreme i nije bio trenutak da se baš ja okitim lovorovim venčićem tamo. U svakom slučaju, posle toga sam nastavila sa još posvećenijim radom i mislim da bi Tokio trebalo da bude definitivno moj zenit gde bi sve što posedujem, umem, znam, želim, trebalo da izrazim na najbolji mogući način u tom momentu, a svakako da sam motivisana, inspirisana, jer ću imati još veću konkurenciju nego u Riju – ističe Španovićeva.

Ivana je čvrsto rešila da u Tokiju nadoknadi propušteno u Rio de Žaneiru, ali će glavno za nju uslediti 2022. u Beogradu:

– Sve to pridaje veći značaj svakom mom treningu na putu do ostvarenja cilja. A posle Tokija, sledi Svetsko dvoransko prvenstvo u beogradskoj Areni i moj ogromna želja jeste da to upravo, pred svojom publikom, bude takmičenje na kome ću da spustim zavesu na svoju karijeru u skoku udalj.