NEMA NAZAD: Partizan ISTUPA iz ABA lige?!

Crno-beli nezadovoljni suđenjem u meču protiv Budućnosti.
Partizan je poražen u Podgorici od Budućnosti u derbiju osmog kola ABA lige, ali dan kasnije se crno-beli ne mire sa tim porazom zbog niza spornih sudijskih odluka u samoj završnici meča koje su uticale na konačan rezultat. Kako saznaje “Kurir“ crno-beli su odlučili da urade analizu spornih odluka iz meča u Podgorici koje će poslati Evroligi i tražiti da se meč proglasi neregularnim.

Najdrastičnije je bilo u poslednjem minutu kada su Javor, Pukl i Nedović odlučili da je Vilijam Mozli napravio faul u napadu i to u trenutku kada je Markus Pejdž pogodio za tri poena, iako je utisak da o faulu u napadu nema ni govora. Sve to je isprovociralo reakciju trenera Andree Trinkijerija koji je je zaradio i isključenje. Prema saznanjima “Kurira, Partizan ne želi da se sa tim pomiri i poslaće kompletnu ekspertsku analizu Evroligi kako bi se prilikom dodele specijalnih pozivnica uzeli u obzir klubovi koji na ovakav načni dolaze do rezultata.

– Verujem da ste gledali utakmicu, videli ste kako su se stvari odvijale. Ne bih ja komentarisao ništa više od toga. Svi koji sada željno iščekuju neke oštrije reči s naše strane moraju biti svesni da su nakon prethodne dve finalne serije ABA lige pravila učinjena još strožim i mi nećemo da izlažemo klub riziku da plaća veoma visoke kazne. Novinari koji dugo prate košarku, baš kao i ljubitelji košarke u našoj zemlji i regionu, siguran sam da prepoznaju određene pojave i bez dodatnih komentara – rekao je “Kuriru“ predsednik Partizana Ostoja Mijailović.