NESHVATLJIVO: Napadi na Vasu Micića!

Bolji je bio Panatinaikos.
Košarkaši Anadolu Efesa su poraženi u utakmici Evrolige od Panatinaikosa, a partiju za zaborav imao je Vasilije Micić. Srpski reprezentativac je na terenu bio skoro 23 minuta, ali učinak bio loš. Ubacio je „samo“ šest poena uz očajan procenat za tri poena (0/6). Imao je i dva skoka i tri asistencije, a sve je rezultiralo indeksom -4.

Zbog toga je na njega bio ljut trener Ergin Ataman.

– Time ne pokazuju poštovanje prema saigračima koji su igrali sa dosta energije. U redu, igrali smo loše, šutirali smo takođe loše. Za tri poena smo šutirali 6-30 – rekao je Turčin o ekipi, a zatim „udario“ na Srbina koji je u prethodnom kolu bio MVP.

On se potom osvrnuo na igru Vasilija Micića. Srpski košarkaš nije blistao na terenu. Postigao je samo šest poena za 23 minuta koliko je proveo na terenu, a imao je sedam izgubljenih lopti. Nije pogodio nijednu trojku iz šest pokušaja, a meč je završio sa indeksom korisnosti -4.

– Naš plejmejker je imao sedam izgubljenihh lopti. Za mene je neprihvatljivo da je jedan košarkaš MVP pre dva dana, a ove večeri izgubi sedam lopti i šutira trojke 0-6. To je neprofesionalnost. Naravno, ovo je početak sezone, a Evroliga je jako takmičenje. Ipak, moramo da promenimo neke stvari u našem mentalitetu jer ćemo nekoliko puta da igramo dve evroligaške utakmice u jednoj nedelji – kazao je Ataman, a kada ga je novinar upitao za dodatni komentar, napustio konferenciju.

– Ovo je konferencija za novinare, a ja sam izneo svoje mišljenje. U redu, hvala.

Posle šest utakmica učinak turskog tima je 4-2.