ODUŠEVILA SRBIJU: Marina IZJAVOM pridobila sve u Srbiji!

Istorijska pobeda.
Iako u meču sa Albanijom košarkašice Srbije nisu mogle da računaju na nekoliko standardnih igračica poput Petrovićeve, Stankovićeve, Bruks, Crvendakić, Ane Dabović… izabranice Marine Maljković ostvarile su istorijsku pobedu od 105 poena razlike.

– Razlika je bitna između dve ekipe… Ono što je najvažnije za žensku reprezentaciju jeste da se u svaku utakmicu ulazi maksimalno i da se igra do poslednjeg minuta, kao da je pitanje poraza ili pobede. Druga bitna stvar su mlade košarkašice koje nisu samo ulazile u igru, već su i davale ozbiljne poene. Imamo dve devojčice od 17 godina – Zarić i Popović i jednu koja je malo starija, Jovanu Nogić, zajedno sa Turudić i Bogićević koje nisu danas igrale, ali će dobiti šansu u nekoj narednoj prilici. Sve su pokazale da pre svega imaju silnu želju da igraju za seniorsku reprezentaciju, da razumeju sistem seniorske reprezentacije i da mogu biti deo nje u skorijoj budućnosti – rekla je selektorka Srbije Marina Maljković.

Jovana Nogić bila je, uz Nikolinu Milić (24 poena), najefikasnija u timu Srbije sa 20 postignutih koševa.

– Mislim da smo popravile dosta stvari u odnosu na utakmicu sa Turskom. Ispoštovale smo sve što je selektorka tražila i dale smo dosta lakih poena, što je i napravilo ovoliku razliku. Borile smo se od početka do kraja, bile smo agresivne u odbrani i u napadu i na kraju stigle do ubedljive pobede – istakla je Jovana Nogić.

Sledeći prozor u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se održati 2021. uslediće naredne godine. Srpkinje će 12. novembra gostovati Litvaniji, a tri dana kasnije u Turskoj. Izabranice Marine Maljković u dva kola ostvarile su maksimalan učinak, pošto su pre Albanki savladale i Turkinje.