ZASLUŽENO: Zvezda POBEDILA Real!

Ubedljivo.
Kadeti Crvene zvezde ostvarili su ubedljivu pobedu na gostovanju niškom Realu. Sjajnom igrom koju su prikazali gosti sa Marakane, došli su do zasluženog trijumfa, tokom celog meča imali su inicijativu, a protvniku nisu dozvoljavali da dođe do prilike za gol.

Prvo poluvreme počelo je šansom Borovića koju je golman Žikić sigurno neutralisao. U 16. minutu videli smo i prvi gol. Branković je prošao po desnoj strani i uposlio Lazetića, a napadač Zvezde se odlično snašao u šesnaestercu Reala, prevario dvojicu defanzivaca i spoljnim delom desnog stopala matirao golmana Žikića (0:1).

U 29. minutu sjajnu asistenciju Kneževića nije iskoristio Borović, koji je odlično primio loptu, međutim zbog lošeg terena špic crveno-belih se okliznuo, a golman domaćih je pravovremeno intervenisao. Igrao se 36. minut kada je David Petrović imao veliku priliku. Posle gužve u šesnaestercu, lopta je došla do njega, usledio je šut sa 11 metara tik pored desne stative Realovog gola.

Borović je ponovo bio u prilici u 39. minutu. Odličnu loptu sa centra poslao je Branković ka Stankoviću, koji glavom asistira Boroviću, ali napadač Crvene zvezde šalje loptu pored gola. Koliko je gost bio nadmoćan, govori i podatak da je prvu priliku na meču Real imao u 41. minutu, kada su preko Radonjića gosti došli do šanse da ugroze Ćopića, ali je odbrana crveno-belih sjajno intervenisala.

Drugo poluvreme počelo je Zvezdinom inicijativom. Trener Neđić je od starta drugog dela igre tražio od svojih momaka da postignu i drugi gol i time reše pitanje pobednika. Prvu veliku priliku imala je Zvezda u 65. minutu kada je Knežević propustio veliku priliku da duplira prednost. Radojević je probio po levoj strani i sjajno centrirao ka petercu Reala, ali je Knežević sa nekoliko metara poslao loptu pored gola. Dva minuta kasnije odličan centrašut Jovana Mituljikića nije iskoristio David Petrović koji je glavom poslao loptu preko gola.

Ispravio se Knežević 13 minuta kasnije kada je rešio pitanje pobednika. U 78. minutu fenomenalnim golom iz slobodnog udarca sa 17 metara napadač Zvezde je duplirao vođstvo svog tima (0:2). Ubedljivu pobedu naslednika srpskog šampiona krunisao je rezervista Bogdan Petrović u 89. minutu. Lazić je centrirao sa leve strane po zemlji, a asistenciju je spremno dočekao Petrović, kome nije bilo teško da iz blizine zatrese praznu mrežu i postavi konačan rezultat.

Real Niš – Crvena zvezda 0:3 (0:1)

Sudija: Miloš Milanović.

Strelci: Lazetić u 16. Knežević u 78. i B. Petrović u 89. minutu za Crvenu zvezdu.

Real Niš: Žikić, Mitić, Kostić (od 80. N. Spasić), Stojanović, Dimić, Veličković, Radonjić, Damjanović (od 52. Nikolić), Miljković, Spasić, Miladinović (od 67. Petković).

Crvena zvezda: Ćopić, Krstić (od 85. Lazić), Radojević (od 82. Ikanović), Đurić, D. Petrović, Ćurić, Stanković, Knežević, Branković (od 71. B . Petrović), Lazetić (od 89. Maksimovski), Borović (od 46. J. Mituljikić).