OGLASIO SE TUMBAKOVIĆ: Hoće SAMO ovo da se ISPUNI!

Srbija u polufinalu baraža Lige nacija igra protiv Norveške.
Fudbalska reprezentacija Srbije će put do Evropskog prvenstva naredne godine morati da traži kroz baraž Lige nacija posle neuspeha u kvalifikacijama, a selektor Orlova Ljubiša Tumbaković u razgovoru za “Sportski žurnal“ “navija“ da u eventualnom finalu baraža za Evropsko prvenstvo protivnik Srbiji bude Bugarska. Delegacija Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa Tumbakovićem nalazi se u Cirihu, gde će se saznati potencijalnog rivala Škotske u polufinalu, ali i odrediti domaćinstv ofinalne utakmice C divizije.

– Nije u redu da pričam koga ne bih voleo u finalu, jer pre te utakmice moramo da pobedimo Norvešku koja je kvalitetnija reprezentacija od preostalih potencijalnih rivala. Od svih reprezentacija koje su nam mogući rivali na putu do Evropskog prvenstva, Norveška je najkvalitetnija, bar po onome što je pokazala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i u Ligi nacija. Kad prođemo Norvešku, nadam se da će nam biti nešto lakše – kazao je Tumbaković.

Iako nije hteo da priča koga ne bi želeo u finalu, Tumbaković je otkrio da bi mu Bugarska potpuno odgovarala.

– Mi se tu ne pitamo ništa. Jedno je šta bismo voleli, a drugo šta će da se desi… I lakše mi je da kažem koga bih voleo za protivnika u tom finalu, nego koga ne želim. Voleo bih Bugarsku – rekao je Tumbaković i naglasio da se nada da će Srbija dobiti domaćinstvo.