OTKRIVENO: Evo ko SASTAVLJA spisak Reprezentacije!

I to je otkriveno.

Sportski direktor FSS Vladimir Matijašević govorio je o brojnim aktuelnim temama u opširnom intervjuu za “Telegraf“, a jedna od njih bilo je i pravljenje spiska reprezentativaca i šta se dešava pre nego što spisak bude objavljen.

On je iskoristio priliku da demantuje pojedine čaršijske priče kako se prvi čovek Saveza Slaviša Kokeza navodno meša u sastavljanje spiska, a kompletnu proceduru je uporedio sa onom u Čelsiju.

“Nije tačno da Kokeza učestvuje u kreiranju spiska. Mene ljudi dobro poznaju i znaju kako radim. Predsednik je dosta puta i na putovanjima kada mi objavimo spisak, a moja obaveza kao direktora jeste ta da dam spisak pred okupljanje.

Ja sam to radio u svakom klubu. Kao što znam da se radi u Čelsiju.

Mislim da je glupo da predsednika Saveza ne obavestite. A bilo je situacija kada nisam ni stigao da mu dam spisak, jer kaže: “U poslu sam, završavajte.“

To su stvari koje su normalne. Ne da se on meša u spisak, nego da razgovaramo. Razgovaramo i sa potpredsednicima, trenerima… to mora da se priča. Nema tu nikakvih tajni, niti spisak može tajno da se napravi. Kokeza priča sa nama, ali se direktno ne meša u spisak, jer to radi Tumbaković sa mnom“, objašnjava Matijašević.

On naglašava da selektor Ljubiša Tumbaković na “skeneru“ ima više od 60 igrača, od kojih potom izabere dvadesetak koje pozove za konkretnu reprezentativnu akciju.

“Razgovaramo, ali selektor je taj koji odlučuje. To je meni normalno. Što bi dovodili selektora ako njegova nije poslednja? Opet, ako ima neki problem – svi zajedno ćemo ga rešiti“, istakao je Matijašević.