ŠTETA: Srbiji ni TRI meč lopte NISU dovolje za PROLAZAK!

Velika drama u Madridu.
Srpski par, Đoković/Troicki poražen je u četvrtfinalu Dejvis kupa od ruske kombinacije Hačanov/Rubljev sa 2:1 (6:4, 4:6, 7:6), pa je Rusija upravo tim rezultatom obezbedila prolaz u polufinale, gde će se sastati sa Kanadom.

Selektor Nenad Zimonjić iskoristio je svoje pravo da pola časa pre meča promeni dubl, pa je umesto planiranog Janka Tipsarevića, na teren uz Troickog poslao Novaka Đokovića.

Naš dubl je dobro započeo meč. Novak i Viktor su napravili brejk i poveli sa 3:1, ali onda su Rusi uzvratili sa dva uzastopna oduzimanja servisa i tako stekli odlučujuću prednost za vođstvo od 1:0 (6:4).

U drugom periodu srpski par je ponovo prvi došao do brejka, ali ga je ovoga puta i zadržao za 4:1. Ipak, usledila je nova drama. Rubljev i Hačanov su najpre smanjili na 4:2, da bi u sedmom gejmu vratili brejk Srbiji, na servis Novaka Đokovića, za 4:3. Ruski dubl je lako dobio i sledeći servis gem za izjednačenje. Pri vođstvu od 5:4 za Orlove, Nole i Viktor su stigli do prvih set lopti, iskoristili drugu i duplom servis greškom rivala poravnali rezultat.

Treći set je započeo izjednačenom igrom. Do 2:2 obe selekcije su rutinski držale svoj servis, a u petom gemu su Rusi na Đokovićev servis došli do 40:15. Ipak, tada je Novak sa par dobrih servisa, ali i dobrom igrom u polju pomogao Srbiji da povede sa 3:2. Meč je odlučen u samoj završnici trećeg seta. Srbija je imala polušansu za pobedu u desetom gemu, kada su Đoković i Troicki povei sa 30:0, ali je na servis Rubljeva Rusija uspela da poravna na 5:5.

Meč je odlučen u taj-brejku, gde je Srbija konstantno bila u blagom vođstvu, ali nikako nije uspevala da se odlepi. Naša selekcija je prva došla do meč lopte pri rezultatu 6:5 na servis Troickog, ali nije uspela da je iskoristi. Potom je Srbija propustila novu loptu za polufinale, na servis Noleta, da bi Rusi sa koačnih 10:8 u taj-brejku stigli do trijumfa.

Podsetimo, ranije danas, Rubljev je deklasirao Krajinovića sa 6:1, 6:2, dok je Đoković rutinski nadigrao Hačanova dobivši oba seta rezultatom 6:3.