VELIKA PROMENA: Pred ODLUČUJUĆI meč!

Posle dva negativna iskustva, klub iz Humske ne želi više da izlaže mukama svoje fudbalere posle evropskih mečeva

Negativna iskustva Partizana sa aerodromom “Nikola Tesla” na prethodna dva evropska putovamja u Kazahstan i Englesku, navela su crno-bele da znatno opreznije planiraju putovanje, tačnije povratak u srpsku prestonicu posle meča sa AZ Alkmarom, naredne sedmice.

Tačnije rečeno, ekspedicija kluba iz Humske nema nameru da se vraća u noći između četvrtka i petka, odmah posle utakmice sa Holanđanima, kako je to oduvek bio slučaj. Jer niko u Partizanu ne želi da se ponovi scenario sa odlaganjem sletanja u Beograd, zbog koga su već dva puta zanoćili na aerodromima u Nursultanu i Mančesteru.

Otuda je planirano da se fudbaleri, stručni štab i svi oni koji budu u ekspediciji crno-belih u Hagu, odmah posle utakmice vrate u hotel, prenoće, pa tek sutradan krenu u Beograd, letom u 11.20.

Na taj način će se izbeći mučenje, kome su igrači već dva puta bili izloženi. Prvi put po povratku iz Nursultana, kada je iznenada otkazano sletanje zbog radova na pisti u Surčinu, te je ekspedicija stigla tek u 06.00 sati izjutra i sačekao ju je jedan operativac aerodroma na pasoškoj kontoli.

Još ekstremnije je bilo posle meča sa Junajtedom, pošto je “kampovanje” na aerodromu u Mančesteru potrajalo još duže, iako je putovanje duplo kraće od onoga u Kazahstan. I to takođe zbog radova u Beogradu, pa je avion sleteo na pistu nešto posle 07.00 sati ujutru.

O svemu navedenom je trener Savo Milošević javno progovorio posle utakmice u Engleskoj, izražavajući sumnju da nisu čista posla. Zato je odlučeno da se ovoga puta promenom plana preduprede problemi sa eventualnim “masovnim radovima” na pisti i mučenje igrača, koji posle toga nemaju dovoljno vremena da se oporave i pripreme za mečeve domaćeg takmičenja.

Meč između AZ Alkmara i Partizana na programu je u četvrtak od 18.55 na stadionu u Hagu, pošto AZ zbog infrastrukturnih problema i radova na stadionu, nakon što im je pao krov, svoje utakmice igra na stadonu Den Haga.