ZASLUŽENO: Mitar u Premijer ligi!

Srpski reprezentativac je istakao da bi mu ako postane najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije to bilo najveće dostignuće u karijeri

Aleksandar Mitrović je sa 25 godina došao na prag toga da postane najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije, što će se nesumnjivo ubrzo i dogoditi.

As Fulama je do sada u dresu nacionalnog tima postigao 34 gola na 55 mečeva, a ispred njega su još samo 4 legende našeg fudbala – Stjepan Bobek, Savo Milošević, Blagoje Marjanović i Milan Galić.

– Bila bi to najveća stvar u mojoj karijeri. Uvek sam ponosan kada dođem da igram za moju zemlju. Taj dres je najveća čast, pa bi obaranje tog rekorda učinilo moju porodicu i sve oko mene veoma ponosnim. Radujem se svakoj utakmici za državni tim. To je dečački san i sad ne mogu da poverujem da sam toliko blizu da ostvarim nešto tako za srpski fudbal. Na tom spisku su neki zaista veliki igrači, velika imena i ja sam sad uz njih. Moram samo da nastavim da radim da bih postigao još golova – izjavio je najbolji igrač Fulama za „Skaj sports“.

U fantastičnoj formi igra ove sezone srpski reprezentativac i on je taj koji drži „kolibare“ i dalje u igri za povratak u Premijer ligu. Na 17 mečeva se 15 puta upisao u strelce, pa mnogi spekulišu da je odavno prerastao i klub i Čempionšip, ali letos je odbio sve ponude koje je imao.

– Bilo je lako. Volim ovaj klub i ljude koji rade ovde. Svi i sve u ovom klubu me čini srećnim. Porodica se oseća kao kod kuće. A na terenu igram i dajem golove, a zato i igram fudbal. Pronašao sam sreću ovde. Znaju kako da me koriste i ovo je klub koji me je zaista želeo. Ljudi me vole i sve me to čini zadovoljnim pa sam rešio da ostanem.A da li će tokom zime ili na kraju sezone ostati ili ne?

– Zbog toga sam ostao. Mislim da mogu da pomognem timu. Moj posao je da dajem golove i trudim se da ga obavim na svakoj utakmici. Nadam se da ću pomoći timu da izbori promociju. Direktan plasman u Premijer ligu. To je cilj. Siguran sam da ćemo, kako sezona bude odmicala, igrati sve bolje i bolje… U stvari, siguran sam da ćemo sledeće sezone ponovo igrati Premijer ligu – jasan je u svom stavu napadač Srbije.