ZAUSTAVLJEN: Luka PODBACIO, Jokić juri REKORDE!

Nikola Jokić uhvatio čak 20 lopti u lakoj pobedi Nagetsa, Klipersi prekinuli seriju Dalasa…

Laka pobeda za Denver, u poslednjoj četvrtini kada je Meloun ispraznio klupu, Vizardsi su malo ublažili poraz, ali favorit je rutinski stigao do 13. pobede u sezoni.

Nikola Jokić nije ponovo forsirao, njegovi koševi u ovakvim mečevima nisu ni potrebni, osam poena uz polovičan šut, ali imao je čak 20 skokova i 8 asistencija.

Ponovo je odbrana odigrala svoju ulogu, spustili su Bredlija Bila na 14 poena, najmanje u sezoni, Vil Barton je ubacio 17 za Nagetse koji su u novembru na 10-1 i završili su perfektno biz od tri meča kod kuće. Vašington je jedna od najefikasnijih ekipa lige, pa je i ovo dokaz koliko oružja ima Denver.

Videli smo još jednu fantastičnu asistenciju, čovek nastavlja da se igra košarke. Inače, ovo nije najveći broj uhvaćenih lopti, protiv Jute u januaru ove godine imao je 21, a još dva puta je stigao do istog broja.

Luka Dončić je bio slabiji nego u prethodnim mečevima, ubacio je 22 poena, od toga 14 sa linije penala, propisno se ispromašivao, nije pogodio nijenu trojku, imao je osam skokova, šest asistencija i čak sedam izgubljenih lopti. Klipersi su bili prejaki, povećali prednost nad Dalasom, Leonard je ubacio 28 poena, Pol Džordž 26, Lu Vilijams 21. Za ostalo se pobrinula odbrana, spustili su rivala na 38% šuta, naterali Mavse da naprave 20 grešaka. Bobi je dobio osam minuta, ubacio je 4 poena.

Ovo je prvi put u sezoni da je Dalas dao manje od 100 poena, serija od pet pobeda je prekinuta.