GRADSKA LIGA VALJEVO: Mali korak gazi sve pred sobom!

Gradska liga Valjeva u sezoni 2019-2020 broji kao i prošle godine devet timova. Ova sezona je za razliku od prošle kada je tokom čitave sezone vođena bitka u dvoje za vodeću poziciju lige znatno drugačija.

Ekipa Mali Korak kojoj je prošle sezone izmakao plasam u viši rang takmičenja ove sezone je rešena da ispuni ciljeve svih u klubu, a to je osvajanje prvog mesta i plasamn u Međuopštinsku ligu Kolubare podgrupa Zapad. Posle slabog početka ekipa iz Oglađenovca hvata odličan ritam i vezuje 4 pobede u poslednja 4 kola jesenjeg dela prvenstva. Pred početak prolećnog dela ona se nalazi na prvom mestu sa 18 bodova iz 8 mečeva, sakupili su bodove uz pomoć 5 pobeda i samo 3 nerešena rezultata bez ijednog poraza tokom prvog dela sezone.

Prva ekipa koja prati lidera na tabeli jeste ekipa Kotešice koja je u direktnom derbiju u 7. kolu izgubila na svom terenu od lidera na tabeli i tako znatno udaljila sebe od prvog mesta. Prilikom pogleda na tabelu lige može se uvideti da je ekipa Koraka jedina ekipa koja odskače od ostalih ekipa, uvideli su gde su bile greške u prošloj sezoni i ova sezona je znatno bolja.

Još jedan pokazatelj da je liga ove godine znatno zanimljivija jeste i da su ekipe od 2. do 7. nalaze u razlici od 2 boda, s tim da pet ekipa ima isti broj bodova i zaostaju za liderom na tabeli 5 boda. Sagledavši samu tabelu i ekipe može se zaključiti da ekipa Kotešice iz istoimenog mesta jedan od glavnih konkurenata da ugrozi prvu poziciju i lidera na tabeli. takođe zanimljiva stavka jeste da je drugoplasirana ekipa postigla čak 33 gola, čime je apsolutni lider u postignutim golovima u ovoj ligi, drugi pratilac ima čak 16 golova manje.