OMLADINAC STARTUJE PRE VRŠCA: Prednost je i POSLEDNJE kolo?!

Sezona 2019-2020 u Opštinskoj ligi Vršac- Bela Crkva sa povratkom ekipe Vinogradar iz višeg ranga takmičenja, prošlom sezonom je ekipa Banata uspela da dođe do prvog mesta i pređe u viši rang takmičenja, samim tim su se zamenili sa ekipom Vinogradara koja je neočekivano posle završetka prvog dela sezone u Opštinskoj ligi na poslednjem mestu sa samo jednim bodom, što niko nije očekivao posle ispadanja iz višeg ranga.

Ove godine borba za plasman se vodi između dve ekipe, prvoplasiranog Omladinca i ekipe Vršac koja zbog jednog gola drži drugo mesto sa istim brojem bodova. Obe ekipe su bile uspešne tokom duela sa svim ostalim ekipama u ligi, a u derbiju za prvo mesto ekipa Vršca je na svom terenu odigrala 2:2 sa Omladincem i time, može se reći nije iskoristila prednost domaćeg terena.

Ekipi Omladinca i ovogodišnjem glavnom favoritu za plasman u viši rang u sezoni 2018-2019 prvo mesto je izmaklo najviše zbog nesrećnog nerešnog ishoda na svom terenu od 3 prema 3 sa ekipom Vitorul iz mesta Straža, ove godine su mnogo spremniji da napadnu taj plasman i definitivno će sa ekipom Vršca voditi borbu do samog kraja za prvo mesto na tabeli.

Vršac je u prvom kolu prolećnog dela prvenstva slobodan, tako da će Omladinac imati priliku da se odvoji na 3 boda i da dodatno pojača pritisak na drugoplasirani tim.