EFEKAT LŠ-a: Siti KUPUJE strašne IGRAČE!

Budžet bi trebalo da obezbedi i potpis Pepa Gvardiole na novi ugovor, a Siti želi da vrati silnim kupovinama dominaciju. Pada rekord Florentina Pereza.

Nema nikakve sumnje, Siti će učiniti sve da vrati dominaciju u PL. Čeka ih i Liga šampiona u avgustu, ali pored toga, u klubu razmišljaju o prelaznom roku. Ono na šta računaju direktori Ćiki Begristajn i Feran Sorijano je da bi ulaganje novca u stvaranje novog tima obezbedilo i ostanak Pepa Gvardiole i nakon 2021.

Priča se o razmenama sa Barselonom, dovođenju Semeda, ali je sada Katalonac zadovoljan Kanselom, pa je pitanje šta će se desiti sa bekovskim pozicijama.

Ono što je prioritet je, to svi znaju, štoper. U ovom trenutku Siti lagano naginje da sruši svetski rekord za štopera, da kupi Kulibalija za 100 miliona evra i upari ga sa Laportom, što bi verovatno odbranu podiglo na novi nivo.

I to nije sve, u paketu sa Kulibalijem bi stigao Alaba koji može da igra i levog beka i štopera, čime bi praktično za oko 160 miliona evra, Gvardiola rešio pitanje poslednje linije. Alaba nije produžio ugovor sa Bajernom, šokirao je zahtevima Bavarce, oni će ga prodati, nakon 12 godina u klubu, jer mu ugovor ističe 2021.

Iako je tvrdio da mu nije potrebna, Pep će kupiti i zamenu za Sanea, naime, prema tim informacijama, Feran Tores ili iskusniji Daglas Košta iz Juventusa su mete. I jedan i drugi koštaju oko 50 miliona evra, Pep je radio sa Koštom u Bajernu dok Mendeš pokušava da odvede Toresa iz Valensije u veliki klub.

I na kraju, naovdno Siti će pokušati da ispred nosa Čelsiju otme Kaija Haverca tako što će platiti 100 miliona, ili čak dovesti Lautara Martineza u slučaju da se Barsa i Inter ne dogovore.

To bi značilo 300 miliona evra ceha i rušenje rekorda u jednom prelaznom roku koji je postavio Florentino Perez 2009. kada je između ostalih doveo Ronalda za svetski rekord, Kaku i Benzemu.

Siti će i prodavati, Džon Stons odlazi, verovatno i Anhelinjo, Otamendi, kao i rezervni golman Bravo.

U svakom slučaju, nakon pobede protiv UEFA, očigledno Siti će pokazati mišiće na transfer pijaci.