SPREMA SE TRANSFER LETA: Real UZIMA najboljeg iz Mančestera!

Tajms piše da će nemačka kompanija uskoro krenuti u opsežnu akciju…

List ozbiljan, priča na prvi pogled klimava i nerealna, ali ko bi mogao tek tako da otpiše bilo šta u današnjem fudbalu. Pogotovo posle senzacionalnog transfera Nejmara iz Barselone u Pari Sen Žermen… Jedan od najvrednijih fudbalera današnjice – Rahim Sterling (po Transfermaktu deli drugo mesto baš sa Nejmarom, s procenjenom vrednošću na 128.000.000 evra), mogao bi navodno da završi u Real Madridu tokom naredne godine, tvrdi ugledni britanski Tajms?!

Prvo što će svima pasti na pamet jeste pitanje – i sasvim je na mestu – gde će Zidan sa tolikim krilima? Bejl, Rodrigo, Vinisijus, Lukas Vaskez, Braim Dijaz, Rejnijer, Asensio… Međutim u ovoj priči glavnu reč, kako navodi Tajms, ne vode ni Real, ni Mančester Siti, a ni sam fudbaler, već Adidas.

„Rahim Sterling trebalo bi u narednim danima da potpiše bogati, višegodišnji ugovor sa nemačkom kompanijom, pošto mu 31. jula ističe ugovorena obaveza sa Najkijem. A kada novi ugovor bude ozvaničen, Adidas će početi da radi na transferu u Real Madrid“, stoji u tekstu Tajmsa. „Ukoliko bi do posla došlo bila bi to prava bomba na fudbalskom tržištu. Za Adidas situacija vin-vin, pošto se radi o jednom od glavnih sponzora Real Madrida, a poznato je nadmetanje svetskih brendova u tome ko će imati više svojih zaštitnih lica u najvećim klubovima sveta“.

Jasno, zasad je u pitanju samo dobra poslovna ideja čija realizacija, sa trenutne tačke gledišta, deluje gotovo neizvodljivo. Ekonomska situacija vrlo je teška, o tome se priča i piše već mesecima unazad, a Sterlingov ugovor sa Mančester Sitijem dosta je čvrst i ima rok trajanja do 2023. godine. Takođe, njegova tržišna vrednost dobija na značaju, pogotovo posle sjajne sezone u kojoj je postigao 29 golova i bio jedan od najvažnijih igrača Pepa Gvardiole.

Dakle, prvi i najteži zadatak Adidasa bio bi značajno obaranje cene kako bi uopšte moglo da se razgovara na ovu temu…

Važno je pomenuti i činjenicu da se Real za sada ponaša vrlo odgovorno, ne srlja i nema nameru da pravi nikakve egzibicije na tržištu, jer Florentino Perez priprema veliki napad na Kilijana Mbapea dogodine. I to nije nikakva tajna. U takvoj situaciji deluje nerealno da bi bilo kakav dodatni posao došao u obzir za 2021, pogotovo ne tako veliki kao što bi bio ovaj sa Sterlingom.

Ali kao što rekosmo – ko u današnje vreme bilo šta može da otpiše tek tako i pozove se na logiku. Pa makar se ova korona-kriza razvukla i do idućeg leta…