ODLIČNO REŠENJE: Jović OSTAJE u Španiji i igraće LŠ!

Sigurno da je ovo najprimamljivija ponuda za Srbina. Dva kluba imaju odlične odnose, hoće li doći do dogovora?

Luka Jović čeka, na spisku je za prodaju, lista ekipa koje su se raspitivale je duga, Real će izabrati najbolju ponudu. Čini se da Milan nema novca, da je otpadanjem Ragnika kao trenera, mala šansa da stigne Jović.

Želi ga Monako, Niko KovaČ ga je trenirao u Ajntrahtu, Herta je navodno nudila 50 miliona evra, ali to nije potvrđeno, a Lester će teško otvoriti kasu, nakon što nisu uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona.

No, pojavio se ozbiljan pretendent.

U pitanju je Sevilja koja će igrati Ligu šampiona, Lopetegi traži klasičnog napadača i Jović bi bio odlično rešenje. Sevilja bi ponudila Realu pozajmicu sa obaveznim otkupom, ili klauzulom koja se aktivira ako ponovo izbore Ligu šampiona, ili Jović odigra određeni broj mečeva i da određeni broj golova. Sevilja je na ovaj način uz klauzulu otkupila Susa od Milana, tačnije mestom na tabeli je aktivirana klauzula o obavezno otkupu.

Mnogi smatraju da bi ovo bilo najbolje rešenje, Andalužani traže klasičnog napadača, a poznati su kao klub u kome špicevi cvetaju.

Ako se vratimo nekoliko godina unazad, setimo se Karlosa Baker i Gameira, pa Visama Ben Jedera koji je cepao mreže po dolasku iz Tuluza, karijeru je oživeo i Luis Mjuriel, kao i Andre Silva, pogađao je i svojevremeno zaboravljeni Munir El Hadadi, a u tek završenoj sezoni Lukas Okampos je izbio u prvi plan.

Bilo je i suprotinih slučajeva, ali ređe, Imobile nije pokazao puno, ni iskusni Lus De Jong nije dao baš mnogo golova, Nolito je otišao, kao i Ćičarito.

Tim igra i dalje u svojoj omiljenoj LE u avgustu, Liga šampiona je veliki izazov sledeće sezone, a nedostaje im baš klasični napadač, neko koga bi uklopili sa Okamposom i Munirom. Nisu bili baš efikasni kao ranijih godina…

Zbog toga bi Jović bio sjajan izbori, Sevilja i Real imaju odlične odnose, to bi moglo da pomogne, videćemo da li je ovo izlaz za Luku, iskreno, čini se kao idealno rešenje.